EUR: 329,31 Ft
CHF: 302,91 Ft
2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld

Piszkos alku állhat Gyurcsányék korrupt asszisztensének foglalkoztatása hátterében

Mint arról korábban beszámoltunk, Dobrev Klára egy eljárás alatt álló portugál politikust alkalmazott az Európai Parlamentben asszisztenseként. Böröcz László a Fidesz frakcióhelyettese szerint egy piszkos alku állhat az ügy hátterében. Az Origo a felvetésről megkérdezte Farkas Örst, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatóját.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Böröcz László feltette a kérdést, miszerint vonható-e bármiféle párhuzam aközött, hogy Gyurcsányné lett a Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetségének (S&D) alelnöke, miközben a tehelt múltó, portugál Jose Alberto Alves Pereira lett az asszisztense – írja a lap.


“Az igazi kérdés az, hogy miért alkalmaznak Dobrev Kláráék egy ilyen hátterű korrupt politikust, tanácsadót” – kezdte Böröcz, aki ezt követően egy sötét háttéralku lehetőségét vázolta fel. „Felmerül a kérdés, hogy ez volt-e a deal, hogy ő alelnök lehessen a szocialista frakcióban vagy ez volt a deal, hogy a fideszes képviselőket nem szavazták meg a bizottságokba.” – érkezett a felvetés, miszerint Gyurcsányné nem önszántából és jókedvéből foglalkoztatja a korrupt portugál tanácsadót, hanem sokkal inkább önös politikai érdekei miatt – közli az Origo.

„A Demokratikus Koalíció és az ellenzék a hatalomért és a pénzért mindenre hajlandó” – jelentette ki az országgyűlési képviselő, aki szerint Gyurcsányéknak semmi nem drága, még ezt is vállalták. A politikus úgy látja, Gyurcsányék úgy kerülhettek a képbe, hogy a portugál szocialisták már nem akarták foglalkoztatni Alves Pereirát, hiszen kellemetlenné vált számukra a személye. “Gyurcsányné asszisztensének szeptember 2-án jár le a szerződése, amivel éppen meglesz a 10 éves szolgálati jogviszonya” – emlékeztetett Böröcz, hozzátéve, hogy ebben az esetben vaskos nyugdíj fog érkezni a bankszámlájára. A politikus szerint nehezen hihető, hogy a DK-nál nem tudtak Alves Pereira múltbéli ügyeiről.


Valami hasonlóra jutott Farkas Örs, az Oeconomus Gazdaságkutató Alapítvány igazgatója is, aki az Origónak nyilatkozva azzal magyarázta a történteket, hogy a baloldalra a mai napig jellemző a Szovjetunióban megszokott internacionalista, poszkommunista tempó. Az elemző állítását kibontva azt mondta, hogyha valamelyik országban bajba kerül egy “szocialista, vagy kommunista párt”, akkor más országból érkezik a segítség, együttes erővel simítják el a kellemetlen ügyet. „Dobrev Kláráék ebben a rendszerben kiválóan tudnak dolgozni, hiszen ez a világ otthonos számukra, még a rendszerváltás előtti időkből.” – Farkas aláhúzta, hogy Gyurcsánynéék most, hogy betették a lábukat az Európai Unióba, ugyanezt a világot szeretnék felépíteni.

A lap kérésére hogy a Böröcz László által felvetett alku reális felvetés lehet-e, úgy válaszolt, “abszolút elképzelhetőnek tartja.” Hozzétette, feltehetően Gyurcsánynénak nem magától jutott eszébe, hogy egy portugál férfit alkalmazzon, hanem minden bizonnyal egy alkunak az eredménye volt.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek