2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Potápi: Nagymányok büszke lehet arra, amit elért

Nagymányok méltán lehet büszke arra, amit az elmúlt évtizedben elért – mondta a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára szombaton a Tolna megye település várossá válásának tizedik évfordulója alkalmából.

Potápi Árpád János, aki a térség fideszes országgyűlési képviselője, a helyi művelődési házban rendezett ünnepségen hozzátette: a város olyan fejlődésen ment keresztül, amilyet az elmúlt tíz évben kevés település mondhat magáénak.


Közölte, 2009-ben a település lakói közül kevesen hittek abban, hogy Nagymányok várossá válhat, “azóta azt látjuk, hogy a városi cím jó helyre érkezett”.

A nagymányoki fejlesztések között megemlítette, hogy ipari parkot alakítottak ki, megújultak az utak, járdák, a közintézmények, köztük a városháza, az iskola, az egészségház, az óvoda, és már bölcsőde építésén gondolkoznak a városban.


“Minden, ami itt épült, az itt élő emberek közös munkájának az eredménye, sokan tettek érte, mindenekelőtt a polgármester, a mindenkori képviselő-testület, az önkormányzati hivatal, az itt dolgozó cégek és emberek” – hangoztatta.

Szili Katalin miniszterelnöki megbízott, aki az Országgyűlés elnökeként tíz éve a várossá nyilvánítás dokumentumát átadta Karl Béla független polgármesternek, kiemelte: Nagymányok példát mutat a hagyományok őrzésében, a nemzetiségekkel való együttélésben, és ápolja a bányásztradíciókat is

Egy település akkor tudja igazán szolgálni a lakóit, ha mindent biztosít ahhoz, hogy öröm legyen a szülőföldön megmaradni – mondta.

Hozzátette: biztos abban, hogy a kormányzat minden támogatást meg fog adni ahhoz, hogy a város az elképzeléseit meg tudja valósítani.

Karl Béla a város eredményei között kiemelte, hogy az elmúlt években nőtt Nagymányok lélekszáma, javult az önkormányzat adóerő-képessége, és az iparterületen ma már hétszázan dolgoznak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium

  Néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium

  Akár néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium egy adott antibiotikummal szemben – mondta Nemes-Terényi Melinda, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Gyógyszer-engedélyezési Osztályának vezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Továbbra is tarol a bohócos horror a mozikban

  Továbbra is tarol a bohócos horror a mozikban

  Megőrizte első helyét az Az: Második fejezet című bohócos horror az észak-amerikai mozikban, a sztriptíztáncosnőkről szóló krimi is meglepően nagy bevétellel nyitott – írta a Variety.

 • Magyarország első okosvárosrésze jön létre a Ligetben

  Magyarország első okosvárosrésze jön létre a Ligetben

  Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt Smart Liget koncepciójának köszönhetően, az Európában is egyedülálló megoldásoknak köszönhetően a városrész a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró emissziós helye lesz – mondta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt.