EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb IV.kerület

Pótbeiratkozás a balettosoknál

A 30 éves Ékszer Balettiskola hitvallása, hogy minden gyermekben ott lapul a tehetség, arra várva, hogy a táncban kibontakozhasson. A suli szeptemberben pótbeiratkozás tart a Polgárcentrumban. 

A tánc mindenkié, ezért szeretnék sokakhoz eljuttatni, hogy általa minél több gyerek boldogabb, magabiztosabb felnőtté válhasson. Az Ékszer Balettiskolának több helyszíne van Budapesten. Kerületünkben például az Újpesti Polgárcentrumban is tart órákat, ahol klasszikus balettet, akrobatikát, sztepptáncot és dzsesszbalettet oktatnak négyéves kortól. Az iskola növendékei alapfokon, egyedülállóan magas színvonalú tánckészségre és tudásra tesznek szert az évek alatt. Az elsajátított készségek nemcsak a táncban, hanem az iskolai előmenetelben és a személyiség fejlődésében is hatalmas segítséget nyújtanak.


Ékszer Balett Táncegyüttes balett-művészeivel léphetnek színpadra a növendékek

– Szteppet már nagyon kevés helyen tanítanak Magyarországon és mi büszkék vagyunk arra, hogy ezt a tantárgyat a szakma nagy mesterétől, Balázsné Mednyánszky Henriettétől sajátíthattuk el – mondta Renge Györgyi, az Ékszer Balettiskola művészeti igazgatója. – Ő abból a generációból származott, amikor minden táncos tudott szteppelni. Heni néni sajnos már nincs köztünk, azonban egy olyan fantasztikus metodikát hagyott ránk örökségül, amivel mindenkit megtaníthatunk erre a táncművészeti ágra is. Az ő szellemiségét próbálom megőrizni és tovább örökíteni.

Hozzátette, kezdetben tanfolyamként működtek, 1980-tól a régi Ady Endre Művelődési Házban, ami ma a Polgárcentrum épülete.


A tánc mindenkié

– Hivatalosan 1990-ben alakult meg az Ékszer Balettiskola, ekkor kezdtem el tanítani azokat a növendékeket, akik idővel profi táncosok lettek, és polgári hivatásuk mellett társulattá szerveződtek. Ma már több helyszínen működünk, de az iskolának egyik kedvelt otthona az Újpesti Polgárcentrum, ahol Kinga és Lídia lányom is tanítja a növendékeket. Hozzánk a gyerekek óvoda és iskola után járnak szabadidejükben, szeretetből, de az itt megszerzett tudásról bizonyítványt kapnak. Tanítványaink fejlett izomzattal, tudatos koordinációval, koncentrálóképességgel mennek iskolába, és ezzel magasan társaik előtt járnak, mert a tánc nemcsak a testet, hanem az elmét és a lelket is fejleszti.
Nos, az iskola vezetői most szeptember 3-án 18.30-kor pótbeiratkozást tartanak a Polgárcentrumban, ahol egyébként kedden és csütörtökön várja régi és új növendékeit az Ékszer Balettiskola.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.