EUR: 335,33 Ft
CHF: 306,18 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Egyéb Győr

Saci önként tesz a sportért

A győriek még mindig beszélnek a nemrég véget ért U19-es női kézilabda Európa-bajnokságról, s arról, hogy a magyarok veretlenül ültek fel Európa trónjára. Kevesebben tudják, hogy a háttérben nagyon komoly önkéntes munka folyt. Pulai Saci nem most kezdte a szolgálatot, s ahogy mondta: képtelen lenne abbahagyni.

A győri U19-es kézilabda Európa Bajnokság is örök élmény marad a győri lánynak
Fotó: O. Jakócs Péter

Jó függőség ez, szó se róla, ajánljuk mindenkinek! Ugyanis szomorú önkéntessel még soha nem találkoztunk. Ha pedig Saciról van szó, a széles mosoly garantált. A sport szerelmese a TV2 Akadémiáját is megjárta. Győrben a sport olyan, mint a levegő. Sacinak pedig mindkettőre szüksége van.


Nem csak a csapat, a szervezők és az önkéntesek is mindent beleadtak a győri Európa Bajnokságba
Fotó: O.Jakócs Péter

– Négy évvel ezelőtt a Final4 volt az első olyan nemzetközi sportprogram, ahol önkéntesként dolgoztam – kezdte. – Kolozsi Ildikó a tanárom volt a TV2 Akadémiáján, ahol a sportriporteri képzésre jártam. Neki rengeteget köszönhetek, mind a mai napig. Azóta mindegyik Final4-on ott voltam, s talán mondanom sem kell, hogy külön öröm, ha magyar csapat győz, ráadásul az öröm dupla, ha éppenséggel az még győri is! – mesélte, s nem hagyhatta ki a 2017-es EYOF-ot sem, ahol egy holland fiúval sikerült annyira összebarátkozni, hogy még most is tartják a kapcsolatot.,

Pulai Saci jól érzi magát a sportos közegben, szívesen vállal önkéntes munkákat
Fotó: O. Jakócs Péter

Saci főként az újságíróknak segít eligazodni, összeállítást nyomtat, ha kell, és társaival talán még a lehetetlen is megoldja. Állandóan mosolyog, mert jól érzi magát, imádja, amit csinál.


– Az önkéntesség lehetőségeiről mindig az interneten értesülünk, ott kell jelentkezni. Nagyon sokat segít ebben a Sport-Önként Egyesület és az ő oldaluk – mesélt a háttérmunkáról.

Ez a fénykép sem készülhetett volna el, ha a médiához beosztott önkéntesek nem segítik kollégánk munkáját
Fotó: O. Jakócs Péter

Nem árt persze, ha egy önkéntes beszél valamilyen nyelvet, s ennek nem feltétlenül az angolnak kell lennie. – A csapatoknál kifejezetten jó, ha valaki az anyanyelvükön szólítja meg a játékosokat, ez mindenkinek jó érzés – fogalmazott.

Saci lelkesen mesélte, hogy élményekkel teli volt az kézilabda Eb ideje. A szünnapokon is rendre volt valamilyen programjuk: az önkéntesek kézimeccsén például a Média csapat, azaz Saciék győztek…

A magyar lányok aranyérme még különlegesebbé tette ezt az önkéntes munkát
Fotó: O. Jakócs Péter

– Az is jó érzés, hogy ezt tényleg ingyen, örömmel és szívből tesszük. Jó látni, hogy a mai pénzcentrikus világban ilyen sokan vagyunk, akik önkéntes munkát vállalnak. Egyébként ez tényleg olyan, hogy ha egyszer elkezdted, akkor nem tudsz leállni. Folyton keresed az újabb lehetőségeket, vágysz a további élmények, ismeretségek után – zárta szavait a fiatal hölgy mosolyogva.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.