EUR: 327,36 Ft
CHF: 300,58 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb XIV.kerület

Startra készen a zuglói jelöltek

A közelgő önkormányzati választás előtt körvonalazódni látszik az egyes tisztségekre pályázók személye. A kormánypártok polgármesterjelöltje, Rozgonyi Zoltán közel harminc éve politizál a kerületben, több cikluson keresztül volt Zugló alpolgármestere. A baloldali pártok a baloldali előválasztás vesztesét, Horváth Csabát, korábbi II. kerületi polgármestert szeretnék a kerület élén tudni. Nagy valószínűség szerint kettejük között dőlhet el a polgármesteri szék sorsa.

A helyi Fidesz-KDNP már közzé tette jelöltjei névsorát

A kerület képviselő-testülete 15 egyéni körzetből és 6 kompenzációs mandátumból áll. Az egyéni önkormányzati képviselőjelölteket illetően a helyi Fidesz–KDNP már közzétette jelöltjei névsorát. Állításuk szerint „miközben a baloldali pártok a pozíciókon marakodnak, a kormánypárt önkormányzati képviselőjelöltjei már készen állnak a munkára”. A helyi Fidesz mind a 15 egyéni választókörzetben megtalálta a legalkalmasabb képviselőjelöltet. Rozgonyi Zoltán polgármesterjelölt és csapata már lakossági konzultációt folytat, hogy a kerület lakóinak bevonásával tudják megalkotni a következő ciklus programját.


Zugló politikai körképéhez a városvezetés hangos botrányain túl az ellenzéki oldal belharcai is hozzátartoznak. A kerületi MSZP, DK, Momentum és LMP még mindig a képviselőjelölti helyek elosztásán vitatkozik. Miközben a Fidesz folyamatosan az előrevivő munkára és a választópolgárokra fókuszál, a baloldali pártok saját magukkal és belső feszültségeikkel vannak elfoglalva. Nagy kérdés tehát, kik mérethetik meg magukat az őszi választáson.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Közel ezren vettek részt az idén hatodik alkalommal megrendezett kazincbarcikai Kolorfutáson, melynek a hagyományokhoz híven idén is a Kolorfesztivál adott otthont.