2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Pécs

Süsü is ellátogat a Szamárfül Fesztiválra

Ismét gyerekbirodalommá változik a pécsi Zsolnay Kulturális Negyed, hiszen augusztus 23–25.
között immár nyolcadik alkalommal rendezi meg a Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Szamárfül Fesztivált.

Az ország egyik legnagyobb ingyenes gyermekfesztiválján többek között Gryllus Vilmos, Rutkai
Bori, Bíró Eszter, színház, játék, embernagyságú mesehősök és közel 100 program várja a
családokat!

Az Életre kelt mesehősök című kiállításon az E78 Panorámatermében többek között Mirr-Murr, Sebaj Tóbiás, a Nagy Ho-ho-ho horgász, Pom Pom és Süsü várja az érdeklődőket. Ők Csukás István halhatatlan mesefigurái, akikről méltán elmondható, hogy a meseirodalom „örök darabjai”. E csodás mesebeli figurák most „teljes embernagyságban” is életre kelnek egy kiállítás keretében, Megyeri János szobrászművésznek köszönhetően.


Koncertekből sem lesz hiány! Gryllus Vilmos biciklizős dalokat fog énekelni, a Rutkai Bori Banda
interaktív mesekoncertet tart bábokkal, fellép Bíró Eszter, a Kokopelli Jazz Matiné, Bolba Éva és a
JAZZterlánc.

A gyerekeket már fiatalon érdemes bevezetni a színház világába, ezt célozza a Kerek Perec Társulat csecsemőszínházi előadása, Párnamesék címmel. A kicsit nagyobbak elámulhatnak a MárkusZínház Hős Miklós című bábszínpadi eposzán, a fesztiválon látható lesz a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulat Brighella Bábtagozatának vendégjátéka, A bőgős fia meg az ördögök. A Bóbita Bábszínház előadásában A bűbájos lakat, míg a Bab Társulat előadásában a Matyi, a ludas című darab látható.


A ZSÖK kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos szemléletmód átadására. A Készíts tengeri szörnyet! című foglalkozáson műanyaghulladékból, zacskókból, flakonokból, kupakokból készíthetnek tengeri állatokat a gyerekek és szüleik. A program arra hívja fel a figyelmet, hogy egyre több egyszer használatos műanyag tárggyal vesszük körbe magunkat. Az újrahasznosításról szól a Hulladékékszer workshop, a további kézműves-foglakozásokon pedig lesz papírzacskóbáb-készítő foglalkozás, mandalakészítő workshop és zoknibáb-készítő workshop is. A fesztivál keretében megnyílik az E78 Kemence Galériában Molnár Jacqueline illusztrátor
kiállítása, Tengeri szörnyek és mások címmel. Az új élményekre vágyók megtanulhatják a szájdobolás alapjait, az egész napos fáradalmakat pedig az Esti Mesén pihenhetik ki, amelynek keretében Tamás Éva és Bogárdi Alíz tart diafilmvetítést mesével és zeneszóval.

Ismét számos új játékkal bővül a Zsolnay Kulturális Negyed játszótere, amely immár a városban
egyedülálló módon integrált, azaz a sérült és ép gyermekek együtt játszhatnak. Az ünnepélyes átadóra a Szamárfül Fesztivál első napján, augusztus 23-án kerül sor. Részletek: www.szamarfulfesztival.hu

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.