EUR: 327,46 Ft
CHF: 300,39 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb VIII.kerület

Tanuljunk a Füvészkertben!

A Füvészkert FűFa Tankertje az érdeklődők ismeretszerzését szolgálja. Józsefváros képviselő-testülete most arról döntött, hogy a kerületi bölcsődések és óvodások ingyenesen, az önkormányzat támogatásával vehetnek részt az itt tartott foglalkozásokon.

Óriási szerencse, hogy a Füvészkert itt van a kerületben, így már most olyan környezettudatos viselkedésre tudjuk ösztökélni – fogalmazott Sára Botond

– Óriási szerencse, hogy a Füvészkert itt van a kerületben, és a segítségünkre tud lenni abban, hogy a józsefvárosi kisgyerekeket a sétáknak és a foglalkozásoknak köszönhetően már most olyan környezettudatos viselkedésre ösztökélhetjük, hogy óvják és szeressék azt, amiben élnek. Ezért is támogattuk 2017-ben a 500 négyzetméteres területen megnyílt tanoda – a FűFa Tankert – kialakítását, amely kifejezetten az élményközpontú, zöldtudatos képzést szolgálja – fogalmazott Sára Botond, Józsefváros polgármestere annak apropóján, hogy a képviselő-testület döntése alapján a  józsefvárosi bölcsődék és óvodák csoportjai ingyenesen vehetnek részt a számukra tematizált sétákon és környezetismereti foglalkozásokon a Füvészkertben és annak FűFa Tankertjében.


Józsefváros önkormányzata egyik legfőbb feladatának tekinti, hogy a kerületet minél zöldebb városrésszé formálja. A megújult parkok, a virágba borult terek és utcák, a köztisztasági intézkedések, valamint a hangsúlyosan környezettudatos nevelés támogatása is ezt a törekvést szolgálja, hiszen az élhetőbb város fenntarthatósága nagyban függ az itt élők felelősség- és szerepvállalásától. Ám a mai városlakók gondolkodását még nem minden esetben jellemzi ez a fajta tudatosság. A változás elérése érdekében önkormányzatunk együttműködési megállapodást írt alá a Füvészkerttel, amelynek értelmében a józsefvárosi bölcsődések és óvodások csoportfoglalkozásokon vehetnek részt az Eötvös Loránd Tudományegyetem botanikuskertjében és annak FűFa Tankertjében.

– Így a felnövekvő generációk remélhetőleg már nem fogják eldobni a szemetet, aminek eredményeként sem a környezetet, sem a rendelkezésre álló kapacitásokat nem terhelik feleslegesen – fogalmazott a polgármester.


A természet- és környezetvédelmi nevelést célzó program keretében egy választható, tematikus vezetett séta mellett gyakorlati kertészkedésre is sor kerül (fotó: jozsefvaros.hu)

A természet- és környezetvédelmi nevelést célzó program keretében egy választható, tematikus vezetett séta mellett gyakorlati kertészkedésre is sor kerül. A séta alkalmával a gyermekek megtekinthetik a különleges növényeket, és megismerkedhetnek a Füvészkert történetével, míg a gyakorlati kertészkedés során növények ültetésére, gondozására is lehetőség nyílik.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Közel ezren vettek részt az idén hatodik alkalommal megrendezett kazincbarcikai Kolorfutáson, melynek a hagyományokhoz híven idén is a Kolorfesztivál adott otthont.