EUR: 352,78 Ft
CHF: 331,47 Ft
2020. július 06., hétfő
Csaba

Belföld

Tarlós: Nem kell törődni az ellenzékkel

Húsz percnél rövidebb parkolásnál visszaadná a díjat az autósoknak, egységesítené a kerületi parkolási díjakat, és emellett további közlekedési fejlesztéseket és zöldfelület-bővítést is ígér Tarlós István főpolgármester a Magyar Nemzetnek adott interjújában.

Tarlós István szerint a mostani főpolgármester-választás az ellenzék részéről nem a fővárosról szól, hanem „kontár és átlátszó módon a parlament, a kormány konkurenciájának tekintik…, a főpolgármesteri pozíciót, ami a város szempontjából komolytalan és veszélyes” – minderről a Magyar Nemzetnek nyilatkozott a harmadik ciklusra versenybe szálló főpolgármester, aki szerint az ellenzéki összefogás nem valódi.


„A mostani kampány egy vizionált szabadságharcról akar szólni, a háttérben pedig megjelentek nem felejtő, régi SZDSZ-esek” – fogalmazott a városvezető.

Az álságos kampány a főpolgármester szerint abban is megmutatkozik, hogy Karácsony Gergelyék „dél-amerikai esőerdőt ígértek Budapestnek”, miközben „a Karácsony Gergely vezette Zuglóban, a Pillangó parkban háromszor annyi fát vágtak ki, mint amennyit a régi Szentendrei út felújításánál terveznek”.


Tarlós ígéretet tett, hogy a jövőben a környezetvédelemre erősebben koncentrálna a közlekedés, a klímavédelem és a zöldinfrastruktúra fejlesztése mentén. A főpolgármester azt is elárulta: szerinte azok az autósok, akik az első húsz percben visszaülnek leparkolt autójukba, kapják vissza a díjat.

Hétfőtől újra jár a 4-es és a 6-os

Mától újra teljes vonalon közlekedik a 4-es és a 6-os villamos. A nagykörúti pálya

felújításával kapcsolatban Tarlós István elmondta, hogy az előző városvezetés miatt szükséges ennyit foglalkozni a felújítással. – Mikor ­Demszkyék az egyetlen jelentősebb közlekedési beruházásként megrendelték a Com­bino villamosokat, akkor 11 tonnás tengelyterhelésű járművek érkeztek Budapestre. Az alépítményt ezzel párhuzamosan nem tették alkalmassá ekkora terhelés elviselésére. Ezt a mulasztást két szakaszban, 2015-ben és 2018-ban már részlegesen pótoltuk, most készült el a harmadik szakasz felújítása – fogalmazott.

Kapcsolódó Cikkek