EUR: 327,46 Ft
CHF: 300,39 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Eger

Természetelvű óvodát szeretne az egri képviselő

Hagyd meg a gyereket gyereknek! – ez Gál Judit fideszes önkormányzati képviselő legfontosabb alapelve. A volt óvodavezető szerint közel kell hozni a gyermekeket a természethez.

Gál Judit két éve dolgozik munkatársaival egy újfajta óvoda kifejlesztésén, és a Bervavölgyi Tagóvodában az idei beiratkozáskor azt tapasztalhatta, hogy van érdeklődés a program iránt. A francia filozófus, Jean-Jacques Rousseau téziseire alapozta a vezető a természetelvű óvodai programját.


– Olyan óvodát kell csinálnunk, amely visszanyúlik a természetbe, és amelyben megőrizzük gyermeknek a gyermeket. Motiváljuk, érdeklődővé, kíváncsivá tesszük a gyerekeket, hogy segítsük őket a világ megismerésében – foglalta össze a lényeget a pedagógus-képviselő.

Két tannyelvű óvoda is működik Gál Judit felügyelete alatt: angolul és magyarul, családias formában folyik ott az oktatás. Akkora a szülői érdeklődés a speciális program iránt, hogy a negyedik ilyen csoportot is el kell majd indítaniuk. Nagy a vita arról, hogy nem korai-e a gyerekeket már az óvodában idegen nyelvre oktatni, ám az óvodapedagógus szerint az emberi agy ebben a korban rendkívül alkalmas arra, hogy egy vagy akár több idegen nyelvet is elsajátítson.


Képviselői munkájában az óvodai hálózat fejlesztésének segítése fontos elem. – Úgy vélem, lényeges, hogy ismertebbé tudtam tenni az óvodai korosztály nevelésének a fontosságát. Öröm számomra, hogy Habis László polgármester úrban partnerre találtam a munkám során – hangsúlyozta Gál Judit.

Képviselőként neki az a legfontosabb, hogy legyen alkalma beszélgetni az emberekkel. Számára fontos, és ha kell, küzd is azért, hogy a körzetében jelentkező választói igények kielégítéséhez legyen megfelelő forrás a városi költségvetésben, de nem titkolja, hogy Eger város egészének az érdekeit is szem előtt tartja.

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Történelmi időutazás

  Történelmi időutazás

  A Savaria Karnevál újkori történelmében huszadik alkalommal ölt római ruhát Szombathely ezen a hétvégén.