EUR: 346,39 Ft
CHF: 321,84 Ft
2020. augusztus 15., szombat
Mária

Egyéb Eger

Természetelvű óvodát szeretne az egri képviselő

Hagyd meg a gyereket gyereknek! – ez Gál Judit fideszes önkormányzati képviselő legfontosabb alapelve. A volt óvodavezető szerint közel kell hozni a gyermekeket a természethez.

Gál Judit két éve dolgozik munkatársaival egy újfajta óvoda kifejlesztésén, és a Bervavölgyi Tagóvodában az idei beiratkozáskor azt tapasztalhatta, hogy van érdeklődés a program iránt. A francia filozófus, Jean-Jacques Rousseau téziseire alapozta a vezető a természetelvű óvodai programját.


– Olyan óvodát kell csinálnunk, amely visszanyúlik a természetbe, és amelyben megőrizzük gyermeknek a gyermeket. Motiváljuk, érdeklődővé, kíváncsivá tesszük a gyerekeket, hogy segítsük őket a világ megismerésében – foglalta össze a lényeget a pedagógus-képviselő.

Két tannyelvű óvoda is működik Gál Judit felügyelete alatt: angolul és magyarul, családias formában folyik ott az oktatás. Akkora a szülői érdeklődés a speciális program iránt, hogy a negyedik ilyen csoportot is el kell majd indítaniuk. Nagy a vita arról, hogy nem korai-e a gyerekeket már az óvodában idegen nyelvre oktatni, ám az óvodapedagógus szerint az emberi agy ebben a korban rendkívül alkalmas arra, hogy egy vagy akár több idegen nyelvet is elsajátítson.


Képviselői munkájában az óvodai hálózat fejlesztésének segítése fontos elem. – Úgy vélem, lényeges, hogy ismertebbé tudtam tenni az óvodai korosztály nevelésének a fontosságát. Öröm számomra, hogy Habis László polgármester úrban partnerre találtam a munkám során – hangsúlyozta Gál Judit.

Képviselőként neki az a legfontosabb, hogy legyen alkalma beszélgetni az emberekkel. Számára fontos, és ha kell, küzd is azért, hogy a körzetében jelentkező választói igények kielégítéséhez legyen megfelelő forrás a városi költségvetésben, de nem titkolja, hogy Eger város egészének az érdekeit is szem előtt tartja.

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.