2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Extra

Tetkóláz a Szigeten – Örök emlékkel távoznak a fesztiválozók

Ma este véget ér a 27. Sziget Fesztivál, ahova évről évre egyre több magyar és külföldi látogat el. A felejthetetlen élményeket pedig a fesztiválozók egy-egy tetoválással, piercinggel örökítik meg. A területre több tetoválóstand is kitelepült, amit 18 év felett bárki igénybe vehetett. Az egyedi vagy éppen őrült kívánságoknak igyekeztek eleget tenni az ott dolgozók, az ittas állapotban lévő fesztiválozók kéréseit azonban nem teljesítették. 

Nagyon népszerűek voltak a fesztiválozók körében a kitelepült tetoválószalonok, amelyek előtt egész nap kígyózó sorok álltak. Akadt olyan, aki több órát is képes volt várni, mire sorra került. – Minden évben egyre többen szeretnének tetoválást az itt töltött felejthetetlen napokról. Idén öten érkeztünk, és mindegyikünk megállás nélkül dolgozik egész nap – nyilatkozta lapunknak az egyik tetováló.


sziget 2019 3.nap tetoválás tetko tattoo (Fotó: Máté Krisztián)

A 28 éves holland számazású Daan egy repülőt kért magára. Számára ez a minta a fesztivál jelmondatát, az Island of Freedomot, vagyis a Szabadság Szigetét szimbolizálja.

sziget 2019 3.nap tetoválás tetko tattoo (Fotó: Máté Krisztián)

sziget 2019 3.nap tetoválás tetko tattoo (Fotó: Máté Krisztián)

Volt, aki nem mintát, hanem feliratot varratott. Ez a magyar lány például a szeretlek szót választotta, ami a Sziget iránti érzéseit fejezi ki.


sziget 2019 3.nap tetoválás tetko tattoo (Fotó: Máté Krisztián)

Mia először járt a magyar fesztiválon, amiről mindenképpen szeretett volna egy maradandó emlékkel távozni. A német származású lány egy pálmafás, naplementés tetoválást választott.

Népszerű volt a piercing is

A tetoválások mellett a piercingeket is előszeretettel választották a fesztiválozók. A legtöbben az orrukba vagy a köldökükbe lövették az ékszereket.

sziget 2019 3.nap tetoválás tetko tattoo (Fotó: Máté Krisztián)

 

Csillámtetoválás és henna

A kevésbé bátrak a lemosható, színes csillámtetoválások mellett döntöttek, ami az arcra kenve extrém fesztiválsminkként is funkcionált. Ezenkívül a henna is nagyon közkedvelt volt. 

Pici minták, feliratok a menők

Az előző évekhez képest sokat változott a fesztiváltetkó-divat. – Korábban szinte mindenki a Sziget feliratot varratta magára, de 1-2 éve már inkább a kisebb, szokványosabb minták a népszerűek. Idén például rengeteg pillangót és madarat készítettünk. Persze azért így is akadnak bőven őrült, olykor kivitelezhetetlen kérések – mondta a tetoválóként dolgozó Tamás.

sziget 2019 3.nap tetoválás tetko tattoo (Fotó: Máté Krisztián)

 

A Lokál ajánlja

 • Nagyszínpad: 18 óra Twenty One Pilots,
 • 20.30: Foo Fighters
 • Telekom VOLT Színpad: 17.45, Nomad

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Ákos újra tarolt

  Ákos újra tarolt

  Tizenkét kategóriában már a negyedik alkalommal adták át a Petőfi Zenei Díjakat a Zamárdiban tartott Strand Fesztivál nyitónapján augusztus 20-án.

 • Online vásárlás: Ne hagyjuk, hogy átverjenek

  Online vásárlás: Ne hagyjuk, hogy átverjenek

  Az eNEt kutatása szerint Magyarországon közel 5,4 millióan vásárolnak rendszeresen online. Előfordul azonban, hogy nem azt kapjuk, amit szerettünk volna, sőt akár meg sem érkezik a címünkre.

 • Eperjes Károly: A szív és ész harmóniájára kell törekedni

  Eperjes Károly: A szív és ész harmóniájára kell törekedni

  Káosz és Harmónia kapcsolatáról beszélt Eperjes Károly a nemzetközi Fesztivál Akadémia Budapest rendezvényén. A Kossuth-díjas színművész, rendező mesterségbeli tanulmányaira alapozva, két alapmű: a Biblia és Arisztotelész Poétikája mentén határozta meg az élet kultúrájának a lényegét.