2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Sport

Tízmillióra büntették a Honvédot

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) etikai bizottsága 30 250 eurós (közel 10 millió forint) pénzbüntetéssel és részleges stadionbezárással sújtotta a Honvédot a román Universitatea Craiova ellen az Európa-liga selejtezőben történtek miatt.

Az UEFA döntése értelmében a következő hazai nemzetközi mérkőzésen egy 4000 férőhelyes részt le kell zárnia a Honvédnak, valamint 20 ezer eurót a rasszista megnyilvánulásokért, 5250-et a csapat nem megfelelő viselkedéséért, további 5000 eurót pedig rendzavarásért kell kifizetnie. A magyar klub honlapján közölte, hogy az eljárást hivatalból indította az UEFA. A klub korábban fellebbezést nyújtott be, amely során személyes meghallgatást kértek a történtek kapcsán.


A romániai mérkőzést tizenegyespárbajban bukta el a kispesti együttes, és a meccs 119. percé­ben, miközben a játékosok egymással „kakaskodtak”, a játékvezető mellé hanggránátot dobtak a pályára. Több mint fél órát állt a játék, és állítólag csak azért folytatódott, mert a román csendőrség nem vállalt felelősséget a rendért arra az esetre, ha lefújják a találkozót. A találkozón a román drukkerek folyamatosan hergelték, provokálták és dobálták a magyar csapat játékosait, szurkolóit illetve a bírót. Többek között „Trianon” feliratú transzparenseket is kifeszítettek, és azt skandálták, hogy „döglött magyar, a jó magyar”.

A Honvéd óvott, de azt az UEFA elutasította, így a Craiova jutott az El-selejtező harmadik fordulójába. A Craiova 60 ezer eurós (19,7 millió forint) pénzbüntetést kapott az európai szövetségtől, amely arról is döntött, hogy a román együttesnek három hazai nemzetközi mérkőzését zárt kapuk mögött kell játszania.

Kapcsolódó Cikkek