EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Belföld

Több ezer migráns akart idén Magyarországra jutni

Fokozódott a migránsok aktivitása az elmúlt időszakban a szerb határszakaszon – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója.

– Az idén már több mint 6300-an kísérelték meg illegálisan átlépni a magyar határt. A bevándorlók többsége pakisztáni, afgán és iráni állampolgár, de irakiak, szírek és fekete-afrikaiak is rendszeresen megsértik a határt. A belső biztonság megteremtéséért Európa külső határait le kell zárni az illegális migráció előtt, és el kell érni, hogy távozzanak a bűncselekményekből élő illegális bevándorlók – tette hozzá.


Bakondi állítását támasztja alá az is, hogy az utóbbi pár napban mintegy 60 ember akart illegálisan az ország területére bejutni. Kedden harmincöt illegális bevándorlót találtak a magyar határrendészek Kelebiánál egy Szerbiából érkező tehervonaton. Hétfőn harmincegy illegális bevándorlót találtak Polgárnál egy kisbuszban.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért

    Óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért

    Óriási verseny van a világban az országok között a szakképzett munkaerőért, ebben Magyarország jó helyen áll, mutatja ezt az is, hogy minden eddiginél több szakmában tudott versenyzőt nevezni a fiatal szakemberek világversenyére – nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek, miután Kazanyban vasárnap felkereste a WorldSkills rendezvényen induló magyar versenyzőket.

  • Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is marad a nyárias meleg, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Továbbra is sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.