EUR: 329,35 Ft
CHF: 303,11 Ft
2019. augusztus 25., vasárnap
Lajos, Patricia

Belföld

Több mint 15 ezer család kért támogatást

Már 15 ezernél többen igényelték a családvédelmi akcióterv valamelyik támogatását. Beneda Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának családpolitikáért felelős helyettes államtitkára hétfőn, az M1 aktuális csatornán számolt be a kormányintézkedés népszerűségéről.

Beneda Attila a nagycsaládosok autóvásárlási támogatásával kapcsolatban elmondta, hogy másfél hónap alatt kilencezren kérelmezték, azonban a gyorsabb ügyintézés érdekében arra biztat mindenkit, hogy elektronikus úton küldje be igénylését.


Szintén nagyon népszerű intézkedés a helyettes államtitkár szerint a családosok jelzáloghitelének részleges elengedése, illetve állami átvállalása, amely háromgyerekes családok esetén akár 4 millió forintig is terjedhet.

Pénteken lépett érvénybe az a támogatás, amelyet 40 ezer forintig igényelhetnek azok a szülők, akik – amíg dolgoznak – gyermeküket családi vagy munkahelyi bölcsődében helyezik el. A munkahelyi bölcsi azok számára elérhető, akiknek a lakóhelyük közelében nincs hagyományos intézmény. A bölcsődei támogatásnál nincs felső határ az igénylők számát illetően, és több bölcsődés korú gyermek esetén mindegyikük után igényelhetnek támogatást a családok.


Családvédelmi akcióterv elemei

1. Tízmilliós babaváró támogatás

2. Bővül a csok

3. Milliós támogatás a gyerekesek jelzáloghiteléhez

4. Személyi jövedelemadó-mentesség a négygyerekes anyáknak

5. 2,5 millió forint új autóra

6. 21 ezer új bölcsődei férőhely 2022-re

7. Nagyszülői gyed

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért

    Óriási verseny van a világban a szakképzett munkaerőért

    Óriási verseny van a világban az országok között a szakképzett munkaerőért, ebben Magyarország jó helyen áll, mutatja ezt az is, hogy minden eddiginél több szakmában tudott versenyzőt nevezni a fiatal szakemberek világversenyére – nyilatkozta Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke az MTI-nek, miután Kazanyban vasárnap felkereste a WorldSkills rendezvényen induló magyar versenyzőket.

  • Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is meleg marad az idő

    Augusztus utolsó napjaiban is marad a nyárias meleg, 30 Celsius-fok körüli maximumokkal. Továbbra is sok lesz a napsütés, helyenként lehetnek záporok, zivatarok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet vasárnap juttattak el az MTI-hez.