EUR: 345,78 Ft
CHF: 320,28 Ft
2020. augusztus 07., péntek
Ibolya

Belföld

Több mint 400 milliós eszközbeszerzés a kaposvári szülészeten

Korszerű orvosi műszerek és eszközök emelik az ellátás színvonalát a kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház szülészeti osztályán, a 442 millió forint kormányzati támogatásból a közelmúltban kezdődött eszközbeszerzés a részleg átfogó megújításának kezdetét jelenti – tájékoztatta Kaposvár polgármesteri hivatala hétfőn, közleményben az MTI-t.

Azt írták: az igényelt gyógyászati eszközök többségét – amelyek között ultrahang készülékek, inkubátor, szülőágy, műtőfelszerelés és röntgengép is van – már üzembe helyezték és használatba vették az intézményben.


Kiemelték, hogy a közeljövőben a szülészetnek otthont adó épület teljes rekonstrukcióját tervezik. A kórház vezetése már elkészíttette a milliárdos nagyságrendű beruházás kiviteli terveit, a kormányzati beruházásokért felelős Állami Beruházási Ügynökség pedig ezen a héten elindítja a kivitelezésre vonatkozó közbeszerzési eljárást.

A polgármesteri hivatal Szita Károlyt (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármesterét idézte, aki a beruházás szükségességét azzal indokolta: fontos, hogy a jövő kaposvári generációi méltó körülmények között születhessenek.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek