2019. november 21., csütörtök
Olivér

Sport

Török: Fejben kellett volna elhinnünk, hogy többre vagyunk képesek

Török Kata, a magyar női röplabda-válogatott ütőjátékosa szerint el kellett volna hinniük, hogy legyőzhetik Azerbajdzsán csapatát a budapesti társrendezésű Európa-bajnokság hétfői játéknapján.

A Vasas ütőjátékosa szerint az első és a harmadik szettben jól játszottak, de mindenképpen jobban kellett volna pörögniük.


“Elsősorban fejben kellett volna a harmadik szettnél előbb elhinnünk, hogy többre vagyunk képesek” – mondta Török Kata.

Jan De Brandt, a magyarok belga szövetségi kapitánya azt mondta, nem csalódott, erős riválistól kaptak ki.


“Az azeriek minden játékelemben jobbak voltak nálunk, de így is voltak jó periódusaink” – nyilatkozta a szakember.

“Nagyon szomorú vagyok, de nem szabad összezuhannunk” – mondta Szakmáry Gréta. Meglátása szerint ez a mérkőzés nem úgy sikerült, ahogy várták, fontos szituációban rontottak, nem tudták befejezni a támadásaikat, azokba mindig becsúszott egy-egy hiba.

Bleicher Réka szerint a nyitásfogadáson kell csiszolni, hogy abból eredményesebben tudjanak támadni.

“Az azeriek erősen és taktikusan nyitottak, ez volt a győzelmük kulcsa” – jelentette ki a feladó.

Ayshan Abdulazimova, a magyar bajnok Vasas centere a mérkőzés után azt mondta, örül, hogy 3-0-ra nyertek, ugyanakkor a játékuk még messze van attól, amit elvárnak maguktól.

“A döntőbe jutás a célunk, de ehhez okosabban kell röplabdáznunk” – mondta a 26 éves játékos. Hozzátette, nyugodtabbnak kell lenniük, de mivel nem régóta dolgoznak együtt a szövetségi kapitány Giovanni Caprarával, tanulják az általa használt játékrendszert.

Az azerieket irányító, világbajnok és Bajnokok Ligája-győztes olasz szakember az MTI-nek azt mondta, büszke csapatára, és örül annak, hogy amikor a harmadik szett végén a magyarok nyomást helyeztek rájuk, akkor is tudták a saját játékukat játszani.

Kapcsolódó Cikkek