EUR: 327,36 Ft
CHF: 300,58 Ft
2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Egyéb Eger

Történelmi léptékű közlekedési fejlesztések

Az Egert az autópályával összekötő M25-ös gyorsforgalmi út jelentőségéről, a gazdaságra és a turizmusra gyakorolt pozitív hatásairól beszélt egyebek mellett a közelmúltban Nyitrai Zsolt.

Eger és térsége országgyűlési képviselője, miniszterelnöki megbízott elmondta, hogy a magyar kormány döntése alapján a gyorsforgalmi utak eddig nem látott fejlődése valósulhat meg 2016 és 2024 között. Mint hozzátette: Eger nagy nyertese ennek a programnak, hiszen harminc év után egy régi álom válik valóra. Szólt arról is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök ígéret tett arra is, hogy a beruházáshoz kapcsolódva egy Egert tehermentesítő elkerülő út munkálatai is elkezdődhetnek.


A képviselő elmondta, Eger és térsége bekapcsolása a hazai és nemzetközi vérkeringésbe a turizmus fellendítése mellett a befektetők számára is vonzerőt jelent, nem véletlen, hogy a közelmúltban két cég is beruházott a városban, ezzel ezer munkahelyet teremtve. Választókerületének 27 településéről is beszélt az alsóbbrendű utak kapcsán. Mint elmondta, a Magyar Falu Program keretében mód nyílik a kisebb települések közötti utak felújítására, hiszen ezen a területen van még tennivaló: várhatóan idén az országban 430 kilométernyi szakaszt újít fel Magyarország kormánya – jelentette ki Nyitrai Zsolt.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Nagyüzem a Haladásnál

  Nagyüzem a Haladásnál

  Négy szakosztály felnőtt-, illetve utánpótlás-játékosai gyakorolnak a Rohonci úti sportkomplexum szó szerint XXI.

 • Újraéled a legendás cukrászda

  Újraéled a legendás cukrászda

  Hamarosan ismét élettel telik meg a tatabányaiak egykori kedvenc helye. Az régi Gála cukrászdához számtalan élmény köti a városban élőket, hiszen több mint négy évtizeden át kóstolhatták itt kedvenc süteményeiket.

 • Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  Aszfaltot kapott a Hunyadi utca

  A Hunyadi utca mellett nemrég a Szapáry, a Bihari, a Keselyű, a Bikszádi, a Könyves Kálmán és a Szénégető utca is szilárd burkolatot kapott.

 • Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Tömegek futottak a Kolorfesztiválon

  Közel ezren vettek részt az idén hatodik alkalommal megrendezett kazincbarcikai Kolorfutáson, melynek a hagyományokhoz híven idén is a Kolorfesztivál adott otthont.