2019. augusztus 23., péntek
Bence

Belföld

Trócsányi sikeres egyeztetést folytatott Von der Leyennel

Trócsányi László európai bizottsági jelölt szerdán találkozott Ursula von der Leyennel, az Európai Bizottság elnökével, amiről a magyar jelölt közösségi oldalán eredményes találkozóként számolt be.

A találkozó után Trócsányi a Twitteren azt írta, hogy eredményes egyeztetést folytatott a bizottsági elnökkel, és a tárgyalás során az Európai Uniót érintő, általános kérdések kerültek terítékre. A volt igazságügyi miniszter szakmai alkalmasságát tekintve nem lenne meglepetés, ha egyenes út vezetné a bizottsági tagságig, amelyről az EP október 23-án szavaz.


Jens Flosdorff, a bizottsági elnök szóvivője a találkozóról a Magyar Nemzetnek azt mondta: körülbelül 15 perces, informális egyeztetésről, egyfajta „bemutatkozásról” volt szó.

A visegrádi országok által támogatott bizottsági elnök nemrég találkozott Orbán Viktor miniszterelnökkel, aki jó döntésnek nevezte Ursula von der Leyen támogatását. A két találkozó is bizonyítja, hogy Magyarország egyre fontosabb pozíciót foglal el a nemzetközi diplomáciában.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek