2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Pécs

Új fogászati központ épül Uránvárosban

A Pécsi Tudományegyetem infrastrukturális fejlesztése című pályázat közel 7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesült. Ebből épülhet meg az új fogászati elméleti tömb, valamint jelentős informatikai fejlesztés is megvalósul.

Az orvosi campushoz közel, a Tüzér utcában épülhet fel a PTE új fogászati elméleti tömbje. Az ötszintes épületben több mint hatvan fogászati szék kap helyet. Ha elkészül, ez a fogászati egység váltja le a már elavult Dischka Győző utcai fogászati klinikát.


Így néz majd ki az új fogászat belülről (Forrás: PTE)

A modern, korszerű és gazdaságosan fenntartható létesítmény 2750 négyzetméteren terül el, és szervesen illeszkedik majd az egyetem északi tömbjéhez.

Az épületet gyalogosan észak-keletről, a földszinten keresztül, míg gépjárművel dél-nyugatról, az alagsoron keresztül lehet majd megközelíteni.

A projekt keretében jelentős informatikai fejlesztés is megvalósul, melynek során már üzembe is helyezték, és a városi gerinchálózatba illesztették az elsőként beszerzett eszközöket. A fejlesztés célja, hogy az egyetemi telephelyek közötti gerinchálózat sávszélességét az eddigi négyszeresére bővítsék, így lehetőséget biztosítsanak az egyetemi vezeték nélküli internethálózatok nagy sávszélességgel történő kiszolgálására.

Kapcsolódó Cikkek

  • Jól halad a sétány építése

    Jól halad a sétány építése

    Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

  • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

    Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.