2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Pécs

Új játékelemekkel bővült a Zsolnay-negyed

Az uránvárosi Szilárd Leó Park mellett, most már a Zsolnay-negyedben is élvezhetik a játék örömét a sérült és egészséges gyermekek. A negyed meglévő játszóterét speciális elemekkel bővítették.

Ezt a körforgót egyszerre tudják használni az egészséges és kerekesszékben ülő gyermekek

– Ügyvezetőségem kezdetétől fogva kiemelt célom volt a Zsolnay Negyed „kinyitása”, a családok idevonzása és a játszótér fejlesztése. Sok szülő részéről igény volt arra, hogy a sérült gyermekeik együtt játszhassanak ép testvéreikkel, kortársaikkal, ennek igyekeztünk most eleget tenni. Nem lehet alkalmas minden játék minden gyermek számára, és nem is ez a szándékunk, hanem az, hogy közös játékélményt biztosítsunk számukra – számolt be Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője. Valószínű a gyerekek körében a legnépszerűbbek a trambulinok lesznek, amiből rögtön kettőt is beszereltek a Zsolnay-negyed csúszdái közelében. Érdekesség, hogy két fajtát is találunk ebből.


Két trambulin is várja a gyerekeket a Zsolnay-negyedben

Az integrált játékeszközöket akadálymentesen használhatják sérült gyermekek is

Összesen kilenc új játékelemmel bővült a Zsolnay-negyed, amit elszórtan helyeztek ki, így az sem fordulhat elő, hogy tömeg alakulna ki a játékok közelében. Két trambulin, fészekhinta, amőba, játéktelefon, háton csúszó, kerekesszékes körforgó, integrált mérleghinta és rugós golyóvezető várja a kicsiket.

A játszótér mozgáskorlátozott, látássérült, hallássérült, autista és értelmi fogyatékkal élő gyermekek számára is kínál élményeket.

A játszótér átadásával hivatalosan is kezdetét vette a VIII. Szamárfül Fesztivál. Az ország első és legnagyobb, gyermekeknek szervezett fesztiválján fellépett többek között Gryllus Vilmos, Rutkai Bori, Bíró Eszter, de volt színház, játék, embernagyságú mesehősök és közel 100 program a hétvége során.


Ilyen különleges mérleghinta is helyet kapott a Zsolnay-negyedben

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné vértesszőlősi képviselőként Tatabánya ellen szavazott

  Szücsné Posztovics Ilona, a DK és a többi ellenzéki párt polgármesterjelöltje vértesszőlősi önkormányzati képviselőként arra szavazott, hogy Vértesszőlős a Tatai járáshoz tartozzon, ne Tatabányához – ismertette sajtótájékoztató keretében Salló Győző.