2020. április 02., csütörtök
Áron

Egyéb Székesfehérvár

Új szezon, új remények

A kosarasok feledtethetik botlásukat, a kézialbdások fejlődjenek tovább

Két sikeres fehérvári sportág játékosai készülnek a bajnoki rajtra. A fehérvári női kézilabda csapat legnagyobb sikere az EHF Kupa győzelem volt, 2005-ben. Azóta többször voltak nemzetközi megmérettetésben, egyszer a döntőbe kerülés lehetőségét az utolsó másodpercekben rontották el. Az NB I-ben még nem sikerült a dobogóra lépniük. Ez most nem is reális cél, hiszen mostanság, elsősorban, saját nevelésű fiataljaikat igyekeznek képezni tapasztaltabb, hazai és külföldi játékosok segítségével. A legutóbb szezonban, egy helyet, előrébb léptek, a 7. helyezésük sikeres évet takar. A fiatalok egyre több lehetőséget kaptak Deli Rita vezetőedzőtől, és egyre markánsabb, jobb játékot mutattak be. Új szezon kezdődik, új játékosokkal.  Kilenc kézilabdázó mutatkozik be a fehérvári közönségnek, de a balszerencse korán bekopogtatott a csapat ajtaján. A Győri ETO-tól igazolt, balkezes, juniorválogatott átlövő, Afentáler Sára, és a szintén a Rába-partjáról szerződtetett beálló, Varga Emőke szenvedett súlyos sérülést. Felépülésük minimum kilenc hónapot vesz igénybe. Pótlásukra keresik a megoldást. Leigazolták a 30 éves francia kapust, Armelle Attingrét, aki igen jó benyomást keltett eddig. Deli Rita szerint közönségkedvenc lesz. Francia a jobbszélső, Sabrina Zazai, ugyanerre a posztra érkezett, a 23 éves Töpfner Alexandra, az NB I/B-s Kispestből. Az Albát erősíti a Békéscsabáról jött gólvágó, a 25 éves Walfisch Mercédesz, a győri nevelésű, 18 éves Gerháth Kincső. Irányító poszton lesz bevethető a Mosonmagyaróvárról igazolt, 19 éves Márczy Tekla. A fehérvári utánpótlásból felnőtté lett, a kapus Gajdóczi Barbara, valamint az átlövő Besszer Borbála.


Rajt szeptember elsején

A kosárlabdázók fennállásuk legpocsékabb szezonján vannak túl, a 11. helyezés siralmas volt. Lesz min javítani, a szeptember 28-án rajtoló, új bajnoki évben, amit a csapat Szolnokon kezd… Négy légiós már biztos a csapatban, a szerb Cupkovic, a horvát Ljubicic – segíthet a váltás, hogy nem csupán amerikaiakkal képzelik el a sikerek elérését –, de érkeztek kosarasok a tengerentúlról is, Smith és Guyton. Markovics „hazajött”, miként a center, Csorvási is. Új magyar játékos lesz, a szintén center Molnár. Maradt a szakmai vezető Jesus Ramirez. Segítői honfitársai, Alejandro Zubillaga Jimenez másodedző, valamint Adrian Ariza Medina erőnléti edző. Góbi Henrik az utánpótlást segíti a jövőben. Nem lesz könnyű dolga az új csapatnak. Vissza kell szerezniük, jó játékkal, eredménnyel a közönség bizalmát! Tegyék meg a legtöbbet, amit tehetnek, sok munkával, kemény akarattal!


Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.