2020. május 27., szerda
Hella

Belföld

Újabb áldozatok Donáth László zaklatási ügyében

Napról napra egyre többen jelentkeznek, akik szexuális zaklatással, visszaéléssel vádolják Donáth László lelkészt. A volt MSZP-s politikus egy szeretetotthonban követett el zaklatást a munkatársak elmondása szerint. Néhány napja lányát, a momentumos Donáth Annát is megvádolta egy diáklány, most pedig újabb információ került napvilágra a család viselt dolgairól. 

Egy hete robbant a bomba, amikor Donáth László volt MSZP-s képviselőt szexuális zaklatással vádolta meg egy korábbi kollégája, aki egy budapesti szeretetotthonban dolgozott a lelkésszel. A beszámoló szerint Donáth fogdosta a mellét, a nemi szervét, és gyakran a kollégái fenekére csapott. Egy alkalommal pedig, egy folyosón hagyott takarító kocsi miatt, állítólag fojtogatni kezdte kollégáját.


„Most újabb tanúk je­lent­kez­tek, akik ál­lít­ják, hogy a lel­kész fe­le­sé­gé­nek háta mögött szült gye­re­ket az evan­gé­li­kus ott­hon jo­gász­nője” – írja a Ripost. A múlthéten kirobbant botrány óta egyre többen szólalnak meg, a Donáth László lelkészt foglalkoztató szeretetotthonban zajló szexuális zaklatások, visszaélések ügyében. Az egyik beszámoló szerint a lelkész „kurvácskáimnak” szólította az alkalmazottakat az intézményben. Az üggyel kapcsolatos Facebook posztok alatt egyre többen fakadnak ki, ott került szóba az állítólag elhallgatott, családon kívül született gyermek is.

– Voltak olyan pletykák, hogy az intézményvezetőség jutalmakat utalt ki bizonyos dolgozóknak, akiket erre méltónak találtak, de nekik adományként vissza kellett fizetni egy, a tulajdonában álló alapítványnak. Így mosták a pénzt. Azóta is nap mint nap látom, hogy ápolókat, takarítókat keresnek, ugyanis ilyen körülmények között senki nem tud ott dolgozni huzamosabb ideig – írja a Ripostnak küldött levelében az egyik korábbi dolgozó.


Donáth Annát is megvádolták

Nem csak Donáth Lászlót, hanem a lányát, a momentumos Donáth Annát is szexuális zaklatással vádolta meg egy diáklány, aki ötven órás iskolai gyakorlatát töltötte a szeretetotthonban. Donáth Anna állítólag egy Sziget Fesztiválon töltött éjszaka után, másnaposan tett szexuális ajánlatot a szobáját takarító diáklánynak.

MTI/Koszticsák Szilárd

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Autósmozi az Árkád tetején

  Autósmozi az Árkád tetején

  Oscar-díjas filmek, görkoris felszolgálók, érintésmentes fizetés – egyedi és biztonságos kikapcsolódást kínál a főváros új autósmozija.

 • Koronavírus-egységben ment életet Áron

  Koronavírus-egységben ment életet Áron

  Székely Áron mentős annak a koronavírus egységnek a tagja, akik elsőként mennek ki fertőzésgyanús esetekhez. Fontos számukra, hogy lelkileg is tudják támogatni azokat, akik súlyos állapotban vannak.

 • Költségvetés 2021: 2295 milliárd jut a családoknak

  Költségvetés 2021: 2295 milliárd jut a családoknak

  Varga Mihály pénzügyminiszter a parlamentben kedden átnyújtotta Kövér Lászlónak, az Országgyűlés elnökének a 2021-es költségvetést, amelyről elmondta, hogy ez a gazdaságvédelem költségvetése a járványügyi készültség fenntartásával.