2020. április 01., szerda
Hugó

Külföld

Újabb brutális merénylet egy mecsetben! Többen meghaltak a robbantásban

Legalább öten meghaltak, és több mint húszan megsebesültek a délnyugat-pakisztáni Kvetta egyik mecsetében elkövetett robbantásos merényletben pénteken – jelentették be a helyi hatóságok.

Helyszíni beszámolók szerint a robbantást a hagyományos pénteki ima hajtották végre.


A kvettai rendőrfőkapitány azt közölte, hogy a mecset imámja is a halálos áldozatok között van.

A Tribune című, angol nyelvű pakisztáni napilap szerint a helyszínen házi készítésű robbanószerkezet maradványaira bukkantak. A rendőrség lezárta a területet – tette hozzá a lap, emlékeztetve arra, hogy a környéken egy hónap alatt ez volt a negyedik robbantásos merénylet.

Egyelőre egyetlen szervezet sem jelentkezett elkövetőként.

Kvetta Beludzsisztán régió pakisztáni részének a fővárosa. Az Irán, Afganisztán és Pakisztán egyes részeit magába foglaló Beludzsisztánban több szakadár csoport is működik, Kvettában és környékén pedig aktívak az iszlamista csoportok is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Donald Trump: Nagyon nehéz két hetünk lesz

  Donald Trump: Nagyon nehéz két hetünk lesz

  “Nagyon fájdalmas két hét” vár az amerikaiakra – jelentette ki Donald Trump amerikai elnök a járvánnyal foglalkozó kormányzati munkacsoport szokásos napi sajtókonferenciáján kedden este a Fehér Házban.

 • Tűzpiros a világtérkép! Egy nap alatt 75 ezer új fertőzött

  Tűzpiros a világtérkép! Egy nap alatt 75 ezer új fertőzött

  Bárki megnézheti és nyomon követheti, hogy áll jelenleg a világjárványnak minősített koronavírus terjedése. A Johns Hopkins Egyetem egy kutatócsoportja készített egy weboldalt, ahol látható a koronavírus-járvány (COVID-19) terjedése a világban.

 • Fertőzött lett egy macska is a gazdája után

  Fertőzött lett egy macska is a gazdája után

  Koronavírussal fertőződött meg Hongkongban egy macska, miután a gazdája is bizonyítottan elkapta a kórokozót – adta hírül kedden a hongkongi Mezőgazdasági és Halászati minisztérium, figyelmeztetve arra, hogy a macska nem mutatta semmilyen tünetét a betegségnek.