EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Egyéb IV.kerület

Újpesten a nemzetközi kupaszereplés a cél

Az augusztus elején kezdődő bajnokságban is a nemzetközi kupaszereplés a cél az Újpest számára, amely a Fáy utcai vendégeskedés után a tervek szerint február 1-jén a Videoton elleni mérkőzéssel tér vissza a felújítás alatt álló Szusza Ferenc Stadionba.

Berta Csaba, az Újpest 1885 Futball Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: úgy gondolják, a játékoskeret alkalmas arra, hogy a csapat elérje a kitűzött célt. Berta beszélt arról is, hogy jelenleg a Szusza Ferenc Stadion alácsövezése zajlik, s jelezte, hogy a korai visszatérítéssel nem szeretnék a gyep minőségét kockáztatni. Az ügyvezető beszélt a télen érkező Lacina Traoréról, aki nem tért vissza a nyári szabadságról.
– Az ilyenkor szokásos protokoll szerint jártunk el, az első felszólítás után a másodikat is elküldtük a játékosnak, és az ügynökének is. Múlt hétfőn lejárt a válaszadás határideje, a labdarúgó pedig egyik levelünkre sem reagált, különböző játékosügynökökön keresztül üzenget nekünk. Minden lehetséges formában próbáltuk elérni: klasszikus, postán feladott levélben, e-mailben, az összes létező üzenetküldő alkalmazást bevetettük. Magyarul, angolul és franciául is felszólítottuk, hogy jelenjen meg az edzéseken. Most a FIFA segítségét kértük, bízunk benne, hogy olyan megoldás születik, amellyel legalább részben elégedettek lehetünk.
– Szükség van még játékosra – mondta Víg Péter másodedző, aki kiemelte, hogy a csapat gerince nem változott, a csatársorba eddig csak Koszta Márk érkezett Mezőkövesdről. – Szorosabb, kiegyensúlyozott bajnokságra számítunk, mert úgy érzem, hogy minden csapat fejlődött az előző évhez képest.


Litauszki Róbert csapatkapitány szerint itthon jó körülmények között minőségi felkészülést tudtak végezni, s úgy érzi, az előkészületi mérkőzésen biztató volt a csapat játéka.
– Azokat a hibákat kell kiküszöbölnünk, amelyeket az elmúlt bajnokság végén elkövettünk. Ha ez sikerül, akkor elérhetjük a nemzetközi szereplést. Nagyon várom már a bajnokság rajtját, szerintem jobbak leszünk, mint tavaly – fűzte hozzá Litauszki.

Csak az Újpest kedvéért készített speciális mezt a Puma (Fotó:ujpestfc.hu)

Spéci Pumában folytatják a lilák

Az Újpest az új bajnokságban a Puma cég egyedi gyártású, kifejezetten a csapat igényei alapján készített szerelésében lép pályára, amelyet a Top4 Football biztosít. Tényi József, a Puma Hungary ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a felnőttcsapaton kívül a klub teljes utánpótlását is hosszú távon – több mint három évig – cégük öltözteti.
– Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy a világ egyik legnagyobb és legsikeresebb sportszergyártó márkája állt be a csapat mögé, s az Újpest számára büszkeség olyan családhoz tartozni, amelynek többek között a Manchester City és a Borussia Dortmund is tagja – fogalmazott Berta Csaba. Hozzátette: a lila-fehérek hazai mérkőzésein olyan Puma labdákkal játszanak, amelyeket többek között a spanyol bajnokság élvonalbeli találkozóin is használnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Meghalt Marton László

  Meghalt Marton László

  Hosszan tartó, súlyos betegség után, életének 77. évében, csütörtökön elhunyt Marton László Kossuth-díjas rendező –…

 • Még virágosabb lett a Szent István út

  Még virágosabb lett a Szent István út

  Újabb automata öntözőrendszerrel felszerelt virágládák helyeztek ki a nagy forgalmat elbíró Szent István útra, így ismét sokkal barátságosabb és zöldebb lett a győri belváros.

 • Megtelik a szegedi égbolt

  Megtelik a szegedi égbolt

  Magyar produkciók és különleges külföldi gépek, valamint egyszerre három hőlégballonverseny várja az érdeklődőket a legnagyobb hazai repülős rendezvényen, a pénteken kezdődő IV.

 • Esőben is jót főztek

  Esőben is jót főztek

  A dél-budai görög katolikusok csapata is főzött az első DunaFok szabadidőparkban tartott lecsófesztiválon.