2019. augusztus 22., csütörtök
Menyhért, Mirjam

Program

Velünk élő legendák – koncert a Várkert Bazárban

A Várkert Bazár Öntőház udvarán, az egykori Budai Ifjúsági Park helyszínén nagyszabású könnyűzenei koncertet rendeznek augusztus 30-án.

A műemléki épületegyüttes, amely a világörökség része, olyan világszínvonalú zenei rendezvénynek ad otthont, amely felvonultatja a hazai rockélet élő legendáit. A szervezők nem titkolt szándéka a magyar rockzenetörténet legszebb pillanatainak felidézése és a magyar rock újjáélesztése.


A rendezvényhez Török Ádám 70. születésnapja és a tőle elválaszthatatlan Mini együttes megalapításának 50. évfordulója, valamint a 40 éve 7000 néző előtt itt adott legnagyobb koncertjük adta az apropót.

A patinás történelmi falak méltó helyszínül szolgálnak a közönséggel való ünneplésre, miközben a magyar zenei irányzat meghatározó alakjai kápráztatják el a hallgatóságot. Belépés kizárólag nyomtatott vagy elektronikus koncertjeggyel lehetséges, amely ingyenesen igényelhető a www.velunkelolegendak.hu/regisztrácio weboldalon.

E több részre tagolódó – Horváth Attila dalszövegíró, költő műsorvezetésével 16 órakor kezdődő és 22 óráig tartó – nívós esemény felvezető blokkjában elsőként a Demeter Szilárd által vezetett Loyal alapozza meg a hangulatot. Ezt követi Török Ádám és a Mini műsora, majd kezdetét veszi „A Bíbor Gibson visszatér” című gála.

Kapcsolódó Cikkek

  • Indul a STRAND és a B my Lake!

    Indul a STRAND és a B my Lake!

    Augusztus 20-24. között hetedszer nyitja meg kapuit Zamárdiban a STRAND és a B.my.Lake fesztivál. Hét évvel ezelőtt a MOL Nagyon Balaton keretében azzal a szándékkal indult útjára e két esemény, hogy augusztus végén – akkor, amikor a tóparti helyek jó része bezár – turistákat vonzzon a Balatonra.

  • Zenei kuriózumok a 22. Zsidó Kulturális Fesztiválon

    Zenei kuriózumok a 22. Zsidó Kulturális Fesztiválon

    Szeptember 1-jén kezdődik a 22. Zsidó Kulturális Fesztivál, amelyen koncertek, improvizációs est és könyvbemutatók is várják a közönséget hét budapesti helyszínen szeptember 9-ig – hangzott el az M1 aktuális csatorna pénteki adásában.