2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Visszamenőlegesen tenné ingyenessé a parkolást a zuglói fideszes jelölt

Önkormányzati választási győzelme esetén visszamenőlegesen, június 13-i hatállyal tenné ingyenessé a parkolást a főváros XIV. kerületében Rozgonyi Zoltán, a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje – írta a Magyar Nemzet csütörtökön.

A tősgyökeres zuglói politikus a lapnak azt mondta, átdolgoznák a költségvetést, és megpróbálnák elérni, hogy a 4-es metrót meghosszabbítsák a Bosnyák térig, amelyet családbarát találkozóhellyé alakítanának.


Rozgonyi Zoltán fontos célként említette a közterületek rendbetételét. Fel kell számolni az illegális szemétlerakást, amely az egyik legnagyobb probléma a kerületben – hangoztatta az interjúban.

A Fidesz-KDNP jelöltje növelné a zöldfelületek nagyságát.


A közterületi italfogyasztás, a hajléktalanok életvitelszerű jelenléte sok konfliktus forrása – vélekedett, hozzátéve: professzionális szociális segítséget akarnak nyújtani a fedél nélküli embereknek. Közterületen élni sem az egyén, sem pedig a közösség számára nem elfogadható – jelentette ki Rozgonyi Zoltán.

Kitért arra, hogy a Bosnyák teret “szeretnék visszaadni” a családoknak.

A kormánypártok jelöltje szerint régóta megoldatlan a Bosnyák téri városközpont fejlesztése, amit úgy szeretnének orvosolni, hogy a kereskedelmi funkciók mellett a közösségi és a kulturális elemek is hangsúlyt kapjanak.

“Amennyiben elnyerjük a választók bizalmát, olyan teret, találkozóhelyet szeretnénk kialakítani, ahol a tisztaság és rend mellett különböző programokkal, valamint ingyenes wifivel és kulturált vendéglátóhelyekkel is segítenénk a kikapcsolódást” – fogalmazott.

Összességében az a céljuk, hogy az önkormányzat ne harcoljon a fővárossal és a kormánnyal, hanem együttműködjön azokkal – jelentette ki Rozgonyi Zoltán.

A Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje arról is beszélt, hogy tősgyökeres zuglóiként ismeri a helyiek igényeit, a megoldandó feladatokat. Ez nem mondható el Horváth Csaba ellenzéki aspiránsról, aki Budán él – vélekedett a Magyar Nemzetben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium

  Néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium

  Akár néhány év alatt ellenállóvá válhat egy baktérium egy adott antibiotikummal szemben – mondta Nemes-Terényi Melinda, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Gyógyszer-engedélyezési Osztályának vezetője hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

 • Továbbra is tarol a bohócos horror a mozikban

  Továbbra is tarol a bohócos horror a mozikban

  Megőrizte első helyét az Az: Második fejezet című bohócos horror az észak-amerikai mozikban, a sztriptíztáncosnőkről szóló krimi is meglepően nagy bevétellel nyitott – írta a Variety.

 • Magyarország első okosvárosrésze jön létre a Ligetben

  Magyarország első okosvárosrésze jön létre a Ligetben

  Magyarország egyik első okosvárosrésze jön létre 2023-ra a Liget Budapest Projekt Smart Liget koncepciójának köszönhetően, az Európában is egyedülálló megoldásoknak köszönhetően a városrész a főváros egyik legkörnyezetbarátabb, zéró emissziós helye lesz – mondta Gyorgyevics Benedek, a Városliget Zrt.