2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Belföld

Zaklatási ügybe keveredett a momentumos apja

Zaklatási botrányba keveredett Donáth László lelkész, volt MSZP-s országgyűlési képviselő, Donáth Anna momentumos EP-képviselő édesapja – számolt be róla a TV2 Tények című műsora. A hírek szerint Donáth László egy budapesti szeretetotthon egyik alkalmazottját zaklathatta.

A Tények szerint néhány hete a szóban forgó budapesti szeretetotthon egyik dolgozója megelégelte Donáth László erőszakoskodását, szembeszállt az intézmény lelkészével, és feljelentette az egykori MSZP-s politikust.


– Hallottam, hogy volt egy nagyon kedves dolgozó, aki nemrégiben felmondott, és hallottam, hogy beszélték a dolgozók, hogy ez azért történt, mert valamelyik lelkész zaklatja, és nagyon csúnyán bánik velük, de nem merték feljelenteni, merthogy nagyon nagy hátszele van – mondta a Tényeknek az egyik idős gondozott hozzátartozója, aki kérte neve elhallgatását, és azt, hogy arcát és hangját ne tegyék felismerhetővé.

Az 1994 és 2010 között szocialista parlamenti képviselőként dolgozó Donáth László még mindig nagy befolyással bír a baloldalon, ezért a szeretetotthon dolgozói nem mertek fellépni ellene – írja a Magyar Nemzet. Az egyikük azonban megelégelte a sorozatos megaláztatásokat, és feljelentést tett a lelkész ellen. Donáth, a Tények információi szerint, több szexuális ajánlatot is tett a szóban forgó dolgozónak, ráadásul molesztálta, többször megfogta a mellét és a nemi szervét.


A lelkész állítólag erőszakos természetű ember. Egyszer egy folyosón hagyott kiskocsi miatt keveredett szóváltásba az egyik dolgozóval. A szóváltás hamar erőszakká vált, amikor a férfi fojtogatni kezdte. Az ügy pikantériája, hogy Donáth László annak a Donáth Annának az édesapja, aki a Momentum színeiben, nemrég EP-képviselői mandátumot szerzett.

A Tények stábja kereste a szeretetotthont, azonban az intézmény nem reagált a csatorna kérdéseire.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek