2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

1200 hektár állami földdel segíti a kormány a hátrányos helyzetű települések lakóit

A kormány szociálisan rászorulók megsegítéséért indított programja 1200 hektárnyi állami földdel segíti a hátrányos helyzetű települések lakóit – mondta az Agrárminisztérium (AM) földügyekért felelős helyettes államtitkára pénteken az M1 aktuális csatornán.

Nagy János hozzátette: az ingyenes földhasználatok már az idén elindulhatnak.


Elmondta: az elmúlt években a kormány több hasonló pályázatot is kiírt az önkormányzatok számára. Idén 17 megye 109 települése nyújtott be sikeres kérelmet. A Nemzeti Földügyi Központ az érintett önkormányzatokkal ingyenes vagyonkezelői szerződéseket köt, amely alapján azok a földalapú támogatásokra is jogosultak lesznek. Átlagosan igénylőnként 3 hektárral tud segíteni a kormány és 5-10 éves időtartamra szóló szerződéseket kötnek majd az önkormányzatok a rászorulókkal.

Az önkormányzatok a rászorulók kiválasztásánál szociális szempontokat vesznek figyelembe, illetve közfoglalkoztatottakkal műveltetik meg a földeket. A pályázat új munkahelyteremtési lehetőségekkel is jár – hangsúlyozta Nagy János.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.

 • A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  A magyar nemzetpolitika sikeres éveket tudhat maga mögött

  Sok sikert és eredményt ért el a magyar nemzetpolitika a határon túli nemzetrészekkel együttműködve az elmúlt években – jelentette ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a felvidéki Nagymegyeren, ahol előadást tartott a Pro Civis társulás által idén már kilencedik éve megrendezett Önkormányzati Szabadegyetemen.