2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb II.kerület XIV.kerület

A Bauhaus irányzat alapításának 100. évfordulójára emlékeztek

Rengetegen érkeztek a Napraforgó utcai Bauhaus Egyesület családias, jó hangulatú ünnepségére, amellyel a Bauhaus irányzat alapításának 100. évfordulójára emlékeztek.

A civil szervezet célja, hogy felhívja a figyelmet a világhírű, 1931-ben épített kísérleti lakótelep értékeire, és gondozza az épített örökséget. A rendezvényen fotó- és poszterkiállítás, csoportos vezetés, zene és finom falatok is várták a vendégeket.

Az eseményen részt vett és felszólalt Láng Zsolt polgármester, Megyeri Gábor egyesületi elnök, Ferkai András, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem professzora, Csáki Tamás, a Kiscelli Múzeum főosztályvezető-helyettese, valamint Karlóczai Mariann, aki gyermekként maga is részt vett a kísérleti lakótelep átadásán. (Kép és szöveg: Budai Polgár)

Láng Zsolt polgármester beszélgetett az itt élőkkel

A jó hangulatú ünnepségen összegyűltek a lakók

Messziről is érkeztek érdeklődők

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.