EUR: 334,56 Ft
CHF: 304,41 Ft
2019. november 22., péntek
Cecília

Külföld

A bevándorlás mellett áll a baloldal

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján ha bárhol Európában baloldali kormány lép hivatalba, bevándorláspárti politika veszi kezdetét, ami a határok megnyitásával jár – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

A tárcavezető emlékeztetett, az olasz kormány is megnyitotta a kikötőket, ami sokaknak jelent meghívót, hogy Európába jöjjenek. Kitért rá: a távozó Európai Bizottság egy utolsó elkeseredett küzdelmet hirdetve újra napirendre venné a kvóta szerinti elosztást, miközben nem utalnak pénzt a határvédelemre.


– A magyar kormány álláspontja, hogy nem vesz részt a kvóta szerinti elosztásban, de szívesen segít azoknak az országoknak, amelyek a jogosulatlanul itt tartózkodók, menekültjogot nem élvezők visszaszállításához várnak segítséget – hangsúlyozta, hozzátéve Magyarország is néhány napon belül visszaszállítja a 2015-ös röszkei zavargásokban terrorcselekmények miatt elítélt Ahmed H.-t Ciprusra.

Gulyás Gergely azt is mondta: amikor a kvóták napirendre kerülnek, a Magyarországgal szembeni támadások is megerősödnek, de a támadások ellenére Magyarország nem változtat a kötelező kvóták elutasításán, nem megnyitja, hanem megvédi a határokat.


Választójogot adnának a bevándorlóknak

Az Osztrák Szociáldemokrata Párt korábbi főtitkára, Max Lercher szerint a migránsoknak meg kellene adni a jogot arra, hogy részt vehessenek az osztrák választásokon. Ifj. Lomnici Zoltán szerint a bevándorlók egyfajta gazdaállatnak tartják a baloldalt, amint az Michel Houellebecq A behódolás című könyvében olvasható. – Az író ezalatt azt érti, hogy addig van szüksége a migránsoknak a baloldalra, amíg ők saját pártot nem alapítanak, amely idővel átveszi a hatalmat – mondta az alkotmányjogász.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek