EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Életmód

A gyrotonic az új edzési módszer

Egyszerre rehabilitációs eszköz és a világsztárok egyik legkedveltebb edzési módszere a Gyrotonic rendszer, amelynek elkötelezett híve többek között Madonna, Björk,  Sting, Naomi Campbell és Lady Gaga is.

A módszer érdekessége, hogy bár Amerikát meghódította, Budapesten most debütált: a közelmúltban Gyrotonic® Central Budapest néven nyitott meg az első stúdió. A Gyrotonic rendszer egy holisztikus mozgáskoncepció, amely az emberi testet mint egységet, a hátgerincet pedig ennek az egységnek a központi irányítójaként tekinti. Egyaránt
használja a torna, az úszás, a tánc, a jóga és a tajcsi bizonyos elemeit. A módszer megalkotója Juliu Horváth temesvári születésű balettáncos, aki 1970-es évektől az Egyesült Államokban él.  Dolgozott a New York City Operában és a Houston Balletnál, de egy súlyos hátgerincsérülés miatt a karrierje félbeszakadt. A reflektorfényből
visszavonulva letette az alapjait a Yoga for Dancersnek, később pedig megalkotta azt a gépet, amelyen ma a profi táncosok és az utca embere egyaránt sikerrel edz.


Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar csokinak nincs párja a világon

  A magyar csokinak nincs párja a világon

  Zala Judit és Zala Viktor, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra tulajdonosai a legrangosabb gasztronómiai világversenyen, a Great Taste Awardson nyerték meg a három aranycsillagot, ami azt jelenti, hogy bonbonjukat minden bíró a legjobbnak ítélte.

 • Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Az idei Budapesti Nyári Fesztivál ebben a szezonban  összesen 120 produkcióval és programmal szórakoztatta a közönséget. A Margitszigeti- és a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az interaktív meseszínpadon, a Szent Margit romoknál és a margitszigeti műemlék Víztoronyban megfordultak nemzetközi és haza művészek egyaránt.

 • Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Még mindig több tízezer dolgozóra lenne szükség, de idén az agráriumban és a turizmusban is el kezdett csökkenni a munkaerőhiány a nyári idénymunkaszezonban – írta a Világgazdaság szakmai szervezetek vezetőire hivatkozva.