EUR: 357,73 Ft
CHF: 338,19 Ft
2020. április 08., szerda
Dénes

Tech

A Holdra készül a Suzuki

A Suzuki japán nemzetközi autógyártó vállalat és a tokiói székhelyű ispace holdkutató vállalat örömmel jelenti be, hogy a Suzuki a HAKUTO-R, a világ első kereskedelmi holdexpedíciós programjának partnere lett.

Az együttműködés központi elemeként a Suzuki szakértelmével járul hozzá a HAKUTO-R holdjáró fejlesztéséhez, többek között a jármű lábaira szerelt lengéscsillapító rendszer, valamint a szerkezet egyéb fontos alkatrészeinek esetében.


A HAKUTO-R űrhajónak a kilövési költségek csökkentése érdekében kis méretűnek és könnyűnek kell lennie. Amikor azonban csökkentik a méretet és a tömeget, számos mérés szükséges ahhoz, hogy a szerkezet továbbra is kellőképpen erős maradjon. Kamatoztatva a Suzuki kicsi, könnyű, mégis biztonságos és megbízható autók gyártásában szerzett szakértelmét, az autógyártó tökéletesen alkalmas arra, hogy segítse a holdjáró szerkezetfejlesztési munkálatait.

Ahhoz, hogy sikeres landolást lehessen végrehajtani, a lábak tervezése során minden lehetséges landolási forgatókönyvet elemezni kell még a küldetés előtt, mivel csak így lehet biztosítani, hogy a holdjáró túlélje a becsapódást. A Suzuki a holdraszállási szimulációk és tesztek elemzéséhez való hozzájárulásával központi szerepet játszik majd a holdjáró lábainak megtervezésében.

Az űrhajó tervezési munkálatainak támogatásával a Suzuki a Hold gazdaságának fejlődéséhez is hozzájárul, ugyanis kiterjesztenék a földi gazdasági tevékenységeket, hosszú távon pedig elindítanák az emberi faj világűrbeli terjeszkedését is.

Kapcsolódó Cikkek