2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Belföld

A KDNP jelöltjei hozzájárulhatnak a nemzeti függetlenség megerősítéséhez

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) önkormányzati választásokon induló jelöltjei a kereszténydemokrata értékrend iránti elkötelezettségükkel hozzájárulhatnak a nemzeti függetlenség megerősítéséhez – közölte a kisebbik kormánypárt vasárnap az MTI-vel.

Az idén 75 éves Kereszténydemokrata Néppárt az évforduló alkalmából családi napot tartott Esztergomban, ahová az ország minden tájáról több mint ezren érkeztek.


A kisebbik kormánypárt a közleményében kiemelte: a kereszténydemokrata politizálás kiemelt színterei az önkormányzatok, legfontosabb feladatuk most azért dolgozni, hogy a helyi közösségeket felkészült és hiteles vezetők irányíthassák az októberi önkormányzati választások után is.

Hozzátették: az általuk támogatott, politikai közösségükhöz szorosabban kötődő jelöltjeik a kereszténydemokrata értékrend iránti elkötelezettségükkel hozzájárulhatnak a nemzeti függetlenség megerősítéséhez.


Rámutattak arra is: a KDNP erős társadalmi bázissal és elkötelezett tagsággal meghatározó része a politikai életnek, az elődeik által kitűzött leglényegesebb célok nagyrészt megvalósultak, vagy ma is meghatározóak az ország kormányzásában.

A kereszténydemokrata értékrend pilléreként jelölték meg, hogy a nemzet jövőjének záloga a magyar családok megerősödése, valamint, hogy az európai civilizáció megmaradása csakis a keresztény kultúra alapján lehetséges.

Kitértek továbbá arra, hogy a magyar nemzet határokon átívelően is egybetartozik, valamint, hogy felelősségük van az elesettek felkarolásában, tudatában vannak a teremtett környezet megóvásáért való emberi felelősségüknek, és elutasítják az önkényuralom minden formáját.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Döbbenetes! Megfenyegették a zuglói fideszes jelöltet

    Döbbenetes! Megfenyegették a zuglói fideszes jelöltet

    Megfenyegették, hogy “el lesz intézve” a Fidesz XIV. kerületi önkormányzati képviselő-jelöltje, Borbély Ádám. A fiatal politikus közösségi oldalán számolt be az incidensről, ahol arról is ír: megtette a feljelentést és nem fél azoktól, akik meghátrálásra akarják kényszeríteni őt – számol be a Ripost a 888.

  • Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe

    Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe

    Tovább erősödik Budapest pénzügyi központ szerepe, a Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) már hivatalosan is budapesti székhelyéről működik, ennek köszönhetően a fejlesztési pénzintézet nemzetközileg elismertebbé és versenyképesebbé vált – hangsúlyozta ki Varga Mihály a bank és a Pénzügyminisztérium üzleti fórumán, kedden Budapesten.