2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

A kormánynak és az önkormányzatoknak is egy irányba kell húzniuk a szekeret

A kormánynak és az önkormányzatoknak is egy irányba kell húzniuk a szekeret – mondta a külgazdasági és külügyminiszter az október 13-i választásokkal kapcsolatban pénteken lakossági fórumon, Budapesten.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a helyhatósági választok tétje az elmúlt kilenc év “fantasztikus” eredményeinek megvédése.


A miniszter a soroksári Táncsics Mihály Művelődési Házban mintegy kétszáz ember előtt azt mondta, hogy az elmúlt kilenc év alatt Magyarország Európa legversenyképesebb és legbiztonságosabb országgá vált.

A helyhatósági választások tétje ezeknek a sikereknek a megvédése, ugyanis – mint fogalmazott – ha az ellenzék az önkormányzatokban nagy szerephez jut, “elkezdenek rombolni, (…) mert (…) a Fidesz-kormányt akarják leváltani”. Az, hogy egy önkormányzati választás nem erről szól, az ellenzéket nem érdekli – tette hozzá.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.