2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

A nap képe: Bezöldült a Balaton

Eddig még nem látott mértékben kezdett algásodni a Balaton, ami ezen a drónfelvételen is jól látszik a Zala folyó torkolatánál, Fenékpuszta közelében. A természeti jelenség amellett, hogy a kutatók számára komoly fejtörést okoz, egy nem mindennapi látványt is nyújt madártávlatból.

A szakemberek véleménye szerint az üledékből felszabadult foszfor lehetett a fő oka az augusztus végén megfigyelt rendkívüli algásodásnak a tó délnyugati területén, ám az még kérdéses, hogy miért szabadult fel a kémiai elem ilyen mennyiségben a Balaton üledékéből.

/Fotó: MTI/Varga György

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.