EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,82 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Budapest XV.kerület

A Rákos úti SZTK gyakorlatilag kapitulált

a Rákos úti SZTK-ban szinte lehetetlen telefonon időpontot foglalni, több hónapos várakozási idővel lehet csak vizsgálatra jelentkezni (Fotó: Máté Krisztián)

A legutóbbi testületi ülésen a Kossuth utcai háziorvosi rendelő áldatlan állapota volt napirenden, de az egész kerület egészségügyi ellátása vitatémává vált.

A felnőtt-háziorvosi szakmát egyedül dr. Mezősi Andrea képviselte, a polgármesteri vezetésre jellemző, hogy Németh Angéla nem támogatta, hogy hozzászóljon. Mégis sikerült felszólalnia, és rövid ismertetésében elmondta, hogy a kötelező feladatokat sem tudják ellátni, és nincsenek meg a működés feltételei, a Rákos úti SZTK gyakorlatilag kapitulált. Számtalan orvos elhagyta a kerületet és a megüresedett helyükre nem érkeztek új szakemberek, a lecsökkent létszámmal pedig képtelenség ellátni a lakosságot. Végezetül a doktornő felhívta a figyelmet a házi gyerekellátás problémájára is, mivel jelenleg nem megoldott a háziorvosi ügyelet működése a gyermekek részére. Olvasóink észrevételei is alátámasztják, hogy az egész XV. kerületben nehezen lehet igénybe venni az egészségügyi szolgáltatásokat, a Rákos úti SZTK-ban szinte lehetetlen telefonon időpontot foglalni, több hónapos várakozási idővel lehet csak vizsgálatra jelentkezni.


Kapcsolódó Cikkek

 • Szeretjük a Naplás tavat

  Szeretjük a Naplás tavat

  A kerületi önkormányzat immár hatodik alkalommal szervezi meg a „Szeretjük a Naplás-tavat” természetvédelmi programot a kerületi óvodák nagycsoportosai számára.

 • A pestújhelyi bomba áldozataira emlékeztek

  A pestújhelyi bomba áldozataira emlékeztek

  Ma már alig élnek azok közül, akik megélték a „pestújhelyi bomba” felrobbanását. Az angol és a szovjet repülők 1944 júniusában, majd szeptemberében folyamatosan bombázták Budapestet, és a vasút miatt Pestújhelyet sem kímélték.

 • Kulturális Fesztivál a Gül Baba Türbéjében

  Kulturális Fesztivál a Gül Baba Türbéjében

  Kultúrák és korok találkoznak a Gül Baba Kulturális Fesztiválon, mely az első olyan 3 napos rendezvény lesz a felújított komplexum életében, ahol bemutatják a török népet és a két nép kultúrájában felfedezhető összefonódásokat.