2020. április 01., szerda
Hugó

Budapest XV.kerület

A Rákos úti SZTK gyakorlatilag kapitulált

a Rákos úti SZTK-ban szinte lehetetlen telefonon időpontot foglalni, több hónapos várakozási idővel lehet csak vizsgálatra jelentkezni (Fotó: Máté Krisztián)

A legutóbbi testületi ülésen a Kossuth utcai háziorvosi rendelő áldatlan állapota volt napirenden, de az egész kerület egészségügyi ellátása vitatémává vált.

A felnőtt-háziorvosi szakmát egyedül dr. Mezősi Andrea képviselte, a polgármesteri vezetésre jellemző, hogy Németh Angéla nem támogatta, hogy hozzászóljon. Mégis sikerült felszólalnia, és rövid ismertetésében elmondta, hogy a kötelező feladatokat sem tudják ellátni, és nincsenek meg a működés feltételei, a Rákos úti SZTK gyakorlatilag kapitulált. Számtalan orvos elhagyta a kerületet és a megüresedett helyükre nem érkeztek új szakemberek, a lecsökkent létszámmal pedig képtelenség ellátni a lakosságot. Végezetül a doktornő felhívta a figyelmet a házi gyerekellátás problémájára is, mivel jelenleg nem megoldott a háziorvosi ügyelet működése a gyermekek részére. Olvasóink észrevételei is alátámasztják, hogy az egész XV. kerületben nehezen lehet igénybe venni az egészségügyi szolgáltatásokat, a Rákos úti SZTK-ban szinte lehetetlen telefonon időpontot foglalni, több hónapos várakozási idővel lehet csak vizsgálatra jelentkezni.


Kapcsolódó Cikkek

  • Rollereznél? Engedély kell!

    Rollereznél? Engedély kell!

    Terézváros haragszik a turistákra. Január 1-jétől a szállásadók kötelezettségeit növelték, most pedig a rollereket bérlőkre szálltak rá.

  • Ciao, Giro!

    Ciao, Giro!

    Először rendezi Magyarország a Giro d’Italia országúti kerékpáros verseny néhány szakaszát. A rajt Budapesten lesz, a 100 napos visszaszámlálás január 30-án kezdődött meg: ezért öltözött rózsaszínbe jó néhány épület a fővárosban.