2020. január 26., vasárnap
Paula, Vanda

Egyéb VIII.kerület

A Szent Kozmában lesz az ügyelet

Miért kellene a szomszéd kerületbe mennie egy józsefvárosinak, ha ügyeleti egészségügyi ellátásra van szüksége? A szolgáltatás a Haller utcából az Auróra utcai Szent Kozma Egészségügyi Központba költözött szeptember 1-jén.

– Amikor az egészségbiztonság növeléséről beszélünk, nemcsak az a fontos, hogy megújuljanak a rendelők, vagy új orvosi eszközöket szerezzünk be, hanem az is a célunk, hogy minél közelebb legyen a segítség. Ezért a józsefvárosiaknak szeptember 1-étől már nem kell a szomszédos kerületbe menni, hanem itt, Józsefváros szívében tudják igénybe venni a felnőtt háziorvosi ügyeleti és sürgősségi ellátást – mondta Sára Botond, Józsefváros polgármestere a költözés apropóján.


Mostantól itt működik a 24 órás ügyelet

A mindennapi 24 órás kijáró és ambuláns központi felnőtt háziorvosi ügyeleti és sürgősségi feladatok ellátása a VIII. kerületi lakosok számára tehát szeptember 1-től az Auróra utca 22-28. szám alatti Józsefvárosi Szent Kozma Egészségügyi Központ épületének földszintjére költözik. Az ellátás – amelyet továbbra is az InterAmbulance Zrt. biztosít – változatlan, folyamatos a nap 24 órájában és továbbra is a +36-1-215-1644 telefonszámon érhető el.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.