EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Egyéb Nyíregyháza

A színiakadémia 24 órás szolgálatot jelent

A Tanár úr, kérem! című előadásban debütál a Móricz Zsigmond Színház kamaraszínpadán Kerék Benjámin Dominik, Simon Kornél rendezésében október 18-án. Mint egy jó tanuló diák, úgy készül a megmérettetésre a pályája elején járó színinövendék.

A Nemzeti Színházban évente megrendezik középiskolások számára az Ádámok és Évák Ünnepét, amelyen én is felléptem egykor, és pozitív visszajelzéseket kaptam – idézte vissza. – Korábban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakára akartam jelentkezni, ezen élmények hatására azonban a lapomat a Kaposvári Egyetem színész szakára adtam be, ahonnan a harmadik rosta után átirányítottak a Pesti Magyar Színiakadémiára. Nagyon kemény itt a képzés! Nem gondoltam, hogy szinte 0–24-ben szolgálatot kell teljesítenünk. Fél 8-kor a színházban már kezdődik a mozgásóra, utána színházelmélet következik, majd mesterségóra, és mindez akár hajnali kettőig is eltarthat, tízperces szünetekkel. A Pesti Magyar Színiakadémián, ahol most másodéves vagyok, volt egy vizsgadarabunk: Székely Csabától a Homokszörny, amit az osztályfőnököm, Pál András rendezett. Felléptünk vele az Ördögkatlan Fesztiválon is. Az előadást megnézte Horváth Illés, a Móricz Zsigmond Színház művészeti vezetője, aki korábban a Pesti Magyar Színház társulatának művésze volt. Látott bennem fantáziát, és Kirják Róberttel, a színház ügyvezető igazgatójával együtt nagy örömömre úgy döntöttek, nemcsak a Tanár úr, kérem!-ben, hanem az Állati színjáték című darabban is játszhatok itt ebben az évadban.


Két darabban is láthatjuk az ifjú színészt a Móricz Zsigmond Színházban

Mint Benjámin elmondta, közben szerepel még a Pesti Magyar Színház Rumini című előadásában is, ezért gyakran fog ingázni. Örömmel fedezte fel Nyíregyházán Fodor Boglárkát, aki ugyan nem osztálytársa, de szintén az akadémián tanul, és a Farkas vs Piroskában szerepel majd. Valcz Péterrel, az Állati színjáték rendezőjével találkozott már. Ő állította színpadra az osztályfőnöke Petri György-estjét, ami nagyon jól sikerült (a nyíregyházi közönség is láthatta nemrég a Bencs-villában a Radnóti Színház előadását), ezért is várja már a vele való munkát.

Kerék Benjámin az évadnyitó társulati ülésen (kék ingben) (Fotó: Trifonov Éva)

A Tanár úr, kérem!-ben azt kell majd tennie, amit általános iskolásként csinált, és ráadásul a karaktere is egyezik a darabbelivel, ám mindezek ellenére mégis kihívás számára a régi dolgok rekonstruálása. A zenés darabban való játék nem jelent gondot számára, hiszen sokáig énekelt kórusokban, és 11 évig gitározott. A tánc is az erősségei közé tartozik, mert népitáncolt, sőt társastáncra is járt. Az előadásban Büchnert játssza. Neki mondja el Karinthy Frigyes a mű bevezetőjében, hogy álmában már leérettségizett, és kilépett az élet iskolájába, de kiderült, hogy nem olyan jó ez, mint hitte. Kerék Benjámin Dominik sikeres színészi indulását elnézve bízhatunk benne, rá ez nem vonatkozik majd.


 

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

  Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

  Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.