EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

A választók megtévesztése miatt bírósághoz fordul az Összefogás Pécsért Egyesület

A választók megtévesztése miatt a bírósághoz fordul a 2002-ben alakult, civilek alkotta Összefogás Pécsért Egyesület (ÖPE) elnöke, mert az ellenzék bizonyos jelöltjei szerinte nem vállalják az emberek előtt párthovatartozásukat.

Kővári János pénteken újságíróknak elmondta: a városban az ellenzéki pártok jó része a Mindenki Pécsért Egyesület (MPE) elnevezésű “fedőszervezet” neve alatt indítja jelöltjeit, mert szerinte az egyes pártok és képviselőjelöltjeik “szégyellik hovatartozásukat, az elmúlt években lejáratódott pártjaikat”.


Az ÖPE négy – Kővári János szerint “bizonyíthatóan pártokhoz köthető vagy párttag” – képviselőjelölt és az MPE által indított polgármesterjelölt, Péterffy Attila nyilvántartásba vétele kapcsán adott be fellebbezést a Pécsi Ítélőtáblára.

A helyhatósági választásokon a Fidesz-KDNP-vel választási szövetségben szereplő szervezet vezetője kifejtette: Péterffy Attila “január óta független polgármesterjelöltként hirdeti magát minden fórumon és számos hirdetésben”, ezzel szemben a Mindenki Pécsért Egyesület jelölőszervezet képviseletében indulna a választásokon. A négy képviselőjelölt pedig bizonyíthatóan pártokban politizált az elmúlt időszakban vagy pártok képviselőjeként volt a közgyűlés tagja – fűzte hozzá.


Kővári János szerint Mellár Tamás, az MPE alapítója egy korábbi sajtónyilatkozatában el is árulta: “képviselőjelöltjeik megválasztásuk esetén újra pártjaik színeiben foglalnak majd helyet a városi közgyűlésben”. Emlékeztetett: Mellár Tamás függetlenként indult a 2018-as parlamenti választásokon, majd – “függetlenségét feladva” – rögtön a Párbeszéd-frakció tagjává vált.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja

    A magyar vidék fejlesztése a kormány kiemelt célja, hiszen a kis- és középvárosok kezében van az ország jövője – hangoztatta Orbán Balázs, a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára pénteken Kőszegen a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI) által szervezett, “Kreatív város – Fenntartható Vidék” (KRAFT) címet viselő konferencia megnyitóján.

  • Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Szombaton rendezik meg a Színházak éjszakáját

    Kulisszajárásokkal, nyílt próbákkal, premierekkel és egyéb rendhagyó programokkal várja harmincnégy budapesti teátrum a közönséget szombaton a Színházak éjszakáján, amelyhez számos vidéki színház is csatlakozik.