EUR: 331,51 Ft
CHF: 301,33 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Belföld

Adatvédelmi aggályok Karácsonyék körül

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke szerint a józan ésszel és az ajánlások gyűjtését szabályozó törvények szellemével is ellentétes az, hogy a hírek szerint aránytalanul nagy mennyiségben vett fel ajánlóíveket Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt stábja – írja a szerdai Magyar Hírlap.

Péterfalvi Attila szerint az ajánlások hivatalos gyűjtése fontos lépése a választási folyamatnak, de a szükséges ajánlások kétszeresével, azaz legfeljebb tíz-tizenkétezer aláírás begyűjtésével biztosítható az adott jelölt indulása. A NAIH elnöke éppen ezért teljesen feleslegesnek tartja a hivatalos ívekre való adatok további gyűjtését azt követően, hogy az aspiráns már leadta a szükséges számú ajánlást.


Péterfalvi Attila úgy véli, az MSZP-P politikusának utcai aktivistái, más pártokhoz hasonlóan, a saját aláírásgyűjtő íveikkel kellett volna, hogy folytassák a támogató szavazói aláírások gyűjtését. Ugyanakkor Karácsonyék eljárása nem jogszabály-ellenes, mégis ésszerűtlen, s a korábbi évek szavazói adatokkal való visszaélései miatt “rossz emlékeket idéz fel”. A Zuschlag János elleni egyik első eljárásban a volt szocialista politikus vallomásában szerepelt, hogy az MSZP lemásolta a 2006-os kopogtatócédulákat – emlékeztetett Péterfalvi Attila, aki a 2010-es esetekről csak azért nem beszél, mert azok még nem évültek el.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Elfogták az autóst leszúró afgán férfit

  Elfogták az autóst leszúró afgán férfit

  Egy 33 éves afgán férfi késsel megsebesített egy gondozót hétfőn délután Ausztriában, a Wullowitz településen lévő menekültszálláson, majd agyonszúrt egy autóst, akinek járművét elvéve szökésnek eredt – közölte Felső-Ausztria rendőrsége.

 • Orbán Viktor: Magyarország legerősebb pártja a Fidesz

  Orbán Viktor: Magyarország legerősebb pártja a Fidesz

  A mai önkormányzati választáson bebizonyosodott, hogy továbbra is a Fidesz-KDNP a legerősebb pártszövetség Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap esti a kormánypárt eredményváróján.

 • Kormánypárti sikerek Budapesten

  Kormánypárti sikerek Budapesten

  A nyolcadik önkormányzati választáson a 23 fővárosi kerület közül tizennégyben ellenzéki, hétben kormánypárti  kettőben pedig a kormánypártok által támogatott független polgármesterjelölt nyert.