EUR: 331,55 Ft
CHF: 302,99 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Belföld

Adósságban úszik Karácsony kerülete

Százhuszonhárom napja titkolja a zuglói önkormányzat kifizetetlen számláit Karácsony Gergely. Kovács Balázs fideszes önkormányzati képviselő szerint a zuglói önkormányzat nem válaszol arra az egyszerű kérdésre, hogy mennyi volt az önkormányzat folyószámlájának egyenlege augusztus 28-án.

„A számháborút az indította el, hogy Papp Imre jegyző még korábban úgy vélekedett, csak a kétmilliárdos folyószámlahitel köldökzsinórja tartja életben Zuglót, ez a működés nem fenntartható, a költségvetés hosszú távon tarthatatlan. Szintén közérdekű adatkérésre válaszként a Zuglói Városüzemeltetési Közszolgáltató Zrt. jelezte, hogy március 13-án 325,305 millió forint kintlévőséget tartott nyilván a Zuglói Önkormányzattal szemben” – írja a Magyar Hírlap.


A Magyar Hírlap a fideszes képviselőtől megtudta, hogy a zuglói önkormányzat a márciusban megkötött támogatási szerződésekben vállalt összeget sem fizette meg a kerületi egyházaknak, valamint több alapítványnak sem. Emellett még a telek- és épületeladás bevételei sem teljesültek a kerületben. „Holott a 2019-es költségvetési egyensúly gyakorlatilag erre épült. Az éves szinten tervezett 2,9 milliárd forintból időarányosan 2,2 milliárdnak kellett volna befolynia, ám ennek csupán a tíz százaléka jelent meg ténylegesen az önkormányzat kasszájában. Csak ebből az egy tételből 1,9 milliárd forint hiányzik a bevételi oldalon, az önkormányzat egyéb kintlevőségei pedig elérik a másfél milliárd forintot” – mondta el a lapnak Kovács Balázs.

„Ilyen negatív adatok mellett teljességgel kizárt, hogy ne legyenek súlyos problémák az önkormányzat büdzséjével” – hangsúlyozta a képviselő, aki hozzátette, önmagában az is leleplező, hogy Karácsony Gergely százhuszonhárom napja titkolja a zuglói önkormányzat kifizetetlen számláit. Emiatt az egyik hitelező már korábban jelezte, hogy adósságrendezési eljárást kezdeményez.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Soltész: Magyarország a kereszténység védőbástyája

  Magyarország a kereszténység védőbástyája – mondta a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Somogy megyei Segesden, a Szent Lászlóról elnevezett helyi római katolikus templom felújítása alkalmából tartott szentmisén vasárnap.

 • Kövér: Magyarország visszaszerezte jövőjét

  Magyarország 2010 óta elvégzett munkájával visszaszerezte jövőjét, és ennek nyilvánvaló jele, hogy “mi magyarok nem bezárjuk a templomokat és az iskolákat”, hanem újakat építünk – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke vasárnap Budapesten, a Fasori Református Egyházközség hálaadó napján.

 • Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Szijjártó Péter: megvédjük határainkat!

  Sajnálatos minden olyan döntés, amely megnyitja Európa határait az illegális bevándorlók előtt, ahogy ezt az új olasz kormány teszi, de Magyarország megvédi határait – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter az M1 aktuális csatornán vasárnap.