EUR: 333,72 Ft
CHF: 305,59 Ft
2019. szeptember 21., szombat
Máté, Mirella

Belföld

Adósságban úszik Karácsony kerülete

Százhuszonhárom napja titkolja a zuglói önkormányzat kifizetetlen számláit Karácsony Gergely. Kovács Balázs fideszes önkormányzati képviselő szerint a zuglói önkormányzat nem válaszol arra az egyszerű kérdésre, hogy mennyi volt az önkormányzat folyószámlájának egyenlege augusztus 28-án.

„A számháborút az indította el, hogy Papp Imre jegyző még korábban úgy vélekedett, csak a kétmilliárdos folyószámlahitel köldökzsinórja tartja életben Zuglót, ez a működés nem fenntartható, a költségvetés hosszú távon tarthatatlan. Szintén közérdekű adatkérésre válaszként a Zuglói Városüzemeltetési Közszolgáltató Zrt. jelezte, hogy március 13-án 325,305 millió forint kintlévőséget tartott nyilván a Zuglói Önkormányzattal szemben” – írja a Magyar Hírlap.


A Magyar Hírlap a fideszes képviselőtől megtudta, hogy a zuglói önkormányzat a márciusban megkötött támogatási szerződésekben vállalt összeget sem fizette meg a kerületi egyházaknak, valamint több alapítványnak sem. Emellett még a telek- és épületeladás bevételei sem teljesültek a kerületben. „Holott a 2019-es költségvetési egyensúly gyakorlatilag erre épült. Az éves szinten tervezett 2,9 milliárd forintból időarányosan 2,2 milliárdnak kellett volna befolynia, ám ennek csupán a tíz százaléka jelent meg ténylegesen az önkormányzat kasszájában. Csak ebből az egy tételből 1,9 milliárd forint hiányzik a bevételi oldalon, az önkormányzat egyéb kintlevőségei pedig elérik a másfél milliárd forintot” – mondta el a lapnak Kovács Balázs.

„Ilyen negatív adatok mellett teljességgel kizárt, hogy ne legyenek súlyos problémák az önkormányzat büdzséjével” – hangsúlyozta a képviselő, aki hozzátette, önmagában az is leleplező, hogy Karácsony Gergely százhuszonhárom napja titkolja a zuglói önkormányzat kifizetetlen számláit. Emiatt az egyik hitelező már korábban jelezte, hogy adósságrendezési eljárást kezdeményez.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek