EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Életmód

Álomszerű munkáit hozza Budapestre a világhírű tervező

Gaultier, Prada, Louis Vuitton, a Ferrari, és az Orient Express – csak néhány márka azok közül, amelyeknek már tervezett a világ egyik legfelkapottabb és legismertebb tervezője, Marc Ange. A designer és művész munkáit Ázsiától Los Angelesig csodálják, hamarosan pedig Budapestre érkezik, hogy a S/ALON kiállításon mutassa be fantasztikus alkotásait először a magyar nagyközönség számára.

Marc Ange 2008-ig luxusautók tervezésével foglalkozott, majd megalapította a Bloom Room design ügynökséget, amely hamarosan a legfelkapottabbak közé tartozott Franciaországban, és gyorsan meghódította Ázsiát, 2016-ban pedig Los Angelest is. Marc álomszerű bútoraival és kiegészítőivel az elmúlt években rendre lenyűgözte a nemzetközi design szcénát, hamarosan pedig Budapestre érkezik, hogy különleges alkotásait bemutassa a hazai közönségnek is. A művész és tervező munkáival a S/ALON Budapest Lakástrend Kiállításon vesz majd részt.


Marc Ange az elmúlt években olyan ikonikus márkákkal dolgozott együtt, mint a Jean Paul Gaultier, a Christian Louboutin, a Paco Rabanne, a Prada, a Louis Vuitton, a Ferrari, a Moet et Chandon, az Orient Express, tervezett számukra termékeket vagy tereket. Jelenleg Los Angelesben alkot, ahol magánotthonokra dolgoz ki design koncepciókat, miközben nemcsak használja, de újra is értelmezi a los angelesi építészet ismert fordulatait. Emellett tervezői munkásságát éttermekre és szállodákra is kiterjesztette.

A francia-olasz művész és tervező jól ismert arról, hogy lélegzetállító bútordarabokat helyez el olyan terekben, melyek egy rég elfeledett, szinte gyermeki álom ködös emlékét idézik vissza. A 2019-es Milánói Design Héten An Extraordinary World, azaz ’Egy rendkívüli világ’ című kiállításával jelent meg, szeptember 20-22. között pedig a Budapest Arénában lesz megtekinthető alkotása. A magával ragadó enteriőrben helyet kap a Le Refuge de la Nuit heverő, a Refuge álló és asztali lámpák variációi, az Astral dohányzóasztal, valamint a pók-szerű Les Araignées karosszékek és az Araignée szófa is, melyek Marc gyermekkori félelmeiből, álmaiból és friss élményeiből táplálkoznak.


Kapcsolódó Cikkek

 • A magyar csokinak nincs párja a világon

  A magyar csokinak nincs párja a világon

  Zala Judit és Zala Viktor, a Sweetic Csokoládé Manufaktúra tulajdonosai a legrangosabb gasztronómiai világversenyen, a Great Taste Awardson nyerték meg a három aranycsillagot, ami azt jelenti, hogy bonbonjukat minden bíró a legjobbnak ítélte.

 • Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Sztárparádé volt idén nyáron Budapesten

  Az idei Budapesti Nyári Fesztivál ebben a szezonban  összesen 120 produkcióval és programmal szórakoztatta a közönséget. A Margitszigeti- és a Városmajori Szabadtéri Színpadon, az interaktív meseszínpadon, a Szent Margit romoknál és a margitszigeti műemlék Víztoronyban megfordultak nemzetközi és haza művészek egyaránt.

 • Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Enyhült a szezonális munkaerőhiány

  Még mindig több tízezer dolgozóra lenne szükség, de idén az agráriumban és a turizmusban is el kezdett csökkenni a munkaerőhiány a nyári idénymunkaszezonban – írta a Világgazdaság szakmai szervezetek vezetőire hivatkozva.