2019. szeptember 17., kedd
Zsófia

Sport

Aranyeső esett a nyáron

Mozgalmas nyarat zárt a magyar sport, nemcsak a hazai rendezésű világeseményeken remekeltek kiválóságaink, de a külföldi tornákon is kiemelkedően teljesítettek. Összegyűjtöttük a legfontosabb eredményeket.

Kvangdzsui úszó-világbajnokság


Minden idők második legeredményesebb világbajnoki szereplése volt Kvangdzsuban. Hosszú Katinka két elsőségével (200 és 400 vegyes), Milák Kristóf (200 pillangó) világcsúcsával, Kapás Boglárka (200 pillangó) meglepetés sikerével villogtak az úszók. Kvangdzsunak még egy magyar győztese volt: Budapest, amely 2027-ben újra vb-t rendezhet.

 

Junior úszó-világbajnokság


A nemzetközi szövetség, a FINA értékelése szerint minden idők legjobb junior úszó-világbajnokságát rendezték a Duna Arénában. A magyar csapat az éremtábla hetedik helyén végzett egy arany-, illetve egy ezüstéremmel, míg a pontversenyben az előkelő hatodik helyet szerezte meg.

 

Kajak-kenu világbajnokság, Szeged

Magyarország a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton a szegedi olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon, 5 arany-, 4 ezüst- és 3 bronzérmet szereztek sportolóink, és 12 kvótát gyűjtöttek a 2020-as olimpiára.

Röplabda Európa-bajnokság

Budapest mellett Pozsony, Lódz és Ankara is házigazda volt. Ludvig Zsolt, a Magyar Röplabda Szövetség főtitkára szerint kiválóan sikerült a rendezés a Papp László Sportarénában, de a magyar válogatott eredményével nem elégedett, hiszen  a csoportból nem jutott tovább.

Maccabi Európa Játékok

A magyar csapat 49 aranyérmet, 28 ezüstöt és 23 bronzot nyert a budapesti Maccabi Európa Játékokon, és ezzel a 42 ország között a második legeredményesebb lett. Heisler András, a Mazsihisz elnöke levélben mondott köszönetet Orbán Viktor miniszterelnöknek a szervezéséhez nyújtott kormányzati támogatásért.

Öttusa világbajnokság

A budapesti öttusa olimpiai kvalifikációs világbajnokság lett az év legjobb öttusaversenye. A szervezők az ezért járó díjat a nemzetközi szövetség (UIPM) hét végi gáláján vehették át.

 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek