EUR: 328,08 Ft
CHF: 297,55 Ft
2019. október 23., szerda
Gyöngyi

Belföld

Autista kisfiút lakoltatna ki Karácsony

Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje kilakoltatna egy ötéves autista kisfiút, akivel nem is olyan régen még saját népszerűsítése érdekében közösen fotózkodott – tudta meg az Origo. A portálnak megszólalt a fiú édesanyja, aki elmondta, hogy nem tudják, mi lesz a sorsa beteg gyermekének.

„Na és ahhoz mit szóltok hogy Zugló polgármestere Budapest főpolgármester jelöltje, Karácsony Gergely ígérete ellenére, miszerint Zuglóban egy gyermek sem kerülhet utcára. Mégis megteszi… Méghozzá azzal az ötéves roma származású autista kisfiúval és a szüleivel, akivel együtt fotózkodott egy kampány során! Döbbenet nem igaz?!” –  idézte az Origo a Bács-Kiskun-Megyei Romák Összefogással Egymásért elnevezésű Facebook-csoport posztját.


A portál megkereste az autista kisfiú édesanyját, Váradi Marikát, aki megerősítette a bejegyzésben leírtakat. A nehéz sorsú, jelenleg rokkantnyugdíjas anya szerint egy évre kapták meg a padlástérből kialakított, télen mindössze 12-15 fok hőmérsékletű önkormányzati lakást. Csakhogy 2018 októberében lejárt az egyéves időszak, így a hosszabbítás reményében bement a zuglói önkormányzathoz, ahol féléves haladékot kapott. Elmondása szerint Karácsony Gergely személyesen fogadta és nyugtatgatta.

„Gergő azt mondta, hogy semmi gond, mire letelik a fél év, lehet, hogy várni kell egy picit, de biztos, hogy lesz lakás, nyugodjak meg” – mondta az édesanya az Origónak.


Áprilisban azonban az újabb határidő is lejárt, és a kétségbeesett asszony újabb kört futott a városházán. Ekkor azonban már nem Karácsony fogadta, hanem Szabó Rebeka alpolgármester, aki belenevetett a szemébe, és közölte, hogy keressen albérletet. Marika szerint azonban az ápolási támogatást nem azért kapja, hogy az albérletre menjen, hanem ebből kell finanszíroznia beteg gyermeke kezeléseit, aki kétéves kora óta nem beszél.

Elmondása szerint Karácsony alpolgármestere azt mondta neki, hogy őszig nem fogják piszkálni őket, de utána bíróságra viszik az ügyet.

„Most már tudom, miért nem piszkálnak minket: jönnek a választások, ősztől pedig kőkeményen be fognak minket perelni” – mondta a kétségbeesett, autista gyermekét egyedül nevelő anya, hozzátéve, hogy a család bevételeiből nem tudnak egy albérletet kifizetni. „Most menjek utcára a beteg gyermekemmel?!” – kérdezte.

Kapcsolódó Cikkek