EUR: 335,46 Ft
CHF: 306,30 Ft
2019. november 18., hétfő
Jenő

Belföld

Bakondi: Újabb tíz- és százezrek indulhatnak meg Európa felé

Újabb tíz- és százezrek indulhatnak meg az európai kontinens felé, ami “nagyon komoly” migrációs válsághelyzetet idézhet elő – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedd este az M1 aktuális csatornán.

Bakondi György arról beszélt, hogy a baloldali olasz kormány a kikötők megnyitásával “szívóhatást fejt ki” az Európába eljutni akarókra, és az embercsempészek aktivitása is erősödik. Mindhárom fő migrációs útvonalon – Spanyolország, Olaszország és Törökország-Görögország irányából – is jelentősen nő bevándorlók száma – ismertette.


A máltai megállapodásban szereplő elosztási mechanizmusról szólva a belbiztonsági főtanácsadó hangsúlyozta: a kvóta Magyarországnak “sem önkéntes, sem kötelező szempontból nem elfogadható”.

Bakondi György úgy vélekedett, hogy az európai belbiztonsági helyzetet “súlyosan fenyegető” új fejlemények jelentek meg.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Orbán Viktor: Optimista vagyok, de nehezebb idők jönnek

  Orbán Viktor: Optimista vagyok, de nehezebb idők jönnek

  Orbán Viktor erről a magyar közmédiának beszélt, miután a szlovák és a cseh kormányfővel, valamint a lengyel külügyminiszterrel megkoszorúzta a Szabadság Kapuja emlékművet a 30 évvel ezelőtt kezdődött csehszlovák rendszerváltoztatásra emlékezve.

 • Bemutatkoztak Bács-Kiskun legfinomabb borai

  Bemutatkoztak Bács-Kiskun legfinomabb borai

  Másodjára is nagy sikerrel zajlott le a Bács-Kiskun megyei bormustra, ahol a vidék legkiválóbb borászai, pincészetei kapnak lehetőséget, hogy bemutassák a Duna-Tiszta közének legjobb borait.

 • Lezárták a 42-es főutat Püspökladánynál

  Lezárták a 42-es főutat Püspökladánynál

  Lezárták a 42-es főutat Püspökladánynál, mert kihasadt egy cső a gázfogadó állomáson, és a kiáramló gáz begyulladt a város külterületén – közölte a katasztrófavédelem hétfő reggel honlapján.