2019. szeptember 22., vasárnap
Móric

Egyéb Hódmezővásárhely

Békét és rendet akarnak

A lakosok döntő többsége támogatólag, pozitívan fogadja a kormánypártok és a Szeretem Vásárhelyt Egyesület közös képviselőjelöltjeit, akik hetek óta házról házra járják a várost, hogy találkozzanak és beszélgessenek az itt élőkkel. A legtöbb panasz a megosztottság és a közterületek elhanyagoltsága miatt érkezik.

Minden utcába eljutnak, minden házba becsöngetnek a Szeretem Vásárhelyt Egyesület és a Fidesz–KDNP képviselőjelöltjei, akik nyakukba vették a várost, hogy személyesen is bemutatkozzanak minden vásárhelyinek, és vázolják, milyen programmal virágoztatnák fel a várost, illetve az egyes városrészeket. A tapasztalatok rendkívül pozitívak, hiszen a lakosok döntő többsége örömmel és támogatólag fogadja akár a régi motoros képviselőket, akár az új jelentkezőket. Vásárhelyen érezhető a várakozás az október 13-i önkormányzati választással kapcsolatban, az emberek változásra vágynak, elegük van a másfél éve folyó marakodásból és abból, hogy a város rendezetlen, gondozatlan, és szemmel láthatóan megtorpant a fejlődése.


– Soha nem nézett ki még ennyire borzasztóan a település. Megdöbbentő az elhanyagoltság és a gazdátlanság, amire úgy tűnik, hosszú ideje nincs gyógyír az önkormányzat részéről – sorolták az emberek a városüzemeltetési problémákat Susántól kezdve a Belvároson át a Kertvárosig. Érhető a vásárhelyiek elkeseredettsége, hiszen a kátyús, balesetveszélyes, rossz utak és járdák, a széttört padok, a közlekedési táblákat benövő növényzet, a játszótereken is burjánzó gaz és a hegyekben álló szemét az ő mindennapjaikat keseríti meg. Joggal kifogásolják azt is, hogy a városvezetés igyekszik lerázni magáról a felelősséget, miközben – ahogy a mondás is tartja – a fejétől bűzlik a hal.

– Nem tartható tovább a megosztottság és a gyűlölködés. Az eldurvult politikai adok-kapok még a családokba és a baráti társaságokba is olyannyira begyűrűzött, hogy minden egyes összejövetelnél, rendezvényen, közös ebédkor kínosan kell ügyelni rá, nehogy kitörjön az értelmetlen veszekedés – hallottuk Kincses-telepen, Tabánban, Újvároson és a Béke-telepen is.


A vásárhelyiek éppen ezért nagyon bíznak Grezsa István polgármesterjelöltben, aki higgadt személyiségével és megkérdőjelezhetetlen szakmai tapasztalatával elhozhatja a békét és a fejlődést a városnak. Ugyanígy kedvezően fogadják a Szeretem Vásárhelyt civil szervezet közéletben ismert, kiváló közösségi embernek számító jelöltjeit, Rapcsák Katalint, Walterné Böngyik Teréziát, Korsós Ágnest, Daru Árpádot és Mucsi Lászlót, valamint a rutint és az új lendületet egyaránt felvonultató Fidesz–KDNP-s csapattársaikat, Bálint Gabriellát, Galambos Kornélné D. Szabó Katalint, Kószó Pétert, Cseri Tamást és Benkő Zsoltot is.

 A Fidesz és a Szeretem Vásárhelyt képviselőjelöltjei

1: Daru Árpád (Belváros), 2: Mucsi László (Kertváros), 3: Rapcsák Katalin (Tabán, Kincses-telep), 4: Galambos Kornélné D. Szabó Katalin (Béke-telep), 5: Walterné Böngyik Terézia (Csúcs), 6: Cseri Tamás (Hódtó), 7: Bálint Gabriella (Susán), 8: Korsós Ágnes (Újváros), 9: Kószó Péter (Tarján), 10: Benkő Zsolt (Külterület).

Galambos Kornélné, Béke-telep

Benkő Zsolt, Külterület

Rapcsák Katalin, Tabán, Kincses-telep

Korsós Ágnes, Újváros

Bálint Gabriella, Susán

Cseri Tamás, Hódtó

Mucsi László, Kertváros

Kapcsolódó Cikkek

 • Jól halad a sétány építése

  Jól halad a sétány építése

  Heteken belül elkészül az Újhegyi sétány harmadik szakaszának felújítása. A 2016-ban átadott első, majd a 2019 tavaszán elkészült második ütemet követően az önkormányzat immár teljes hosszában újjávarázsolja a kerület legnagyobb lakótelepének főutcáját.

 • Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Grezsa könnyen járható várossá tenné Vásárhelyt

  Öt év alatt 50 kilométernyi utat újítana fel a vásárhelyi polgármesterjelölt, aki rendbe tenné a város járdáit, növelné a tram-train szerelvények számát, kártalanítaná a nyomvonal mellett lévő üzleteket, és elektromos buszokkal oldaná meg a helyi tömegközlekedést.

 • Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

  Ziomara Morrison az Aluinvent DVTK új játékosa

  Az Aluinvent DVTK centere, Chanel Mokango néhány nappal ezelőtt edzés közben súlyos térdsérülést szenvedett. A kongói játékos felépülése hosszabb időt vesz igénybe, ezért a pótlásáról azonnal gondoskodni kellett.