2019. november 22., péntek
Cecília

Külföld

Borzalmas állapotok a Colosseum tövében! Ezt tették a migránsok a környékkel

Az olasz kormánynak látszólag nagy gondot okoz az országban tartózkodó illegális bevándorlók féken tartása, ennek ellenére újból megnyitották a kikötőket az Afrikából érkező migránsoknak. A talán legszimbolikusabb olasz emlékmű környékén azonban már most áldatlan állapotok uralkodnak.

Az Il Giornale nevű tekintélyes olasz lap beszámolója szerint Róma egyik leglátogatottabb nevezetessége, a Colosseum melletti parkban illegális tábort hoztak létre a migránsok. A látványosságtól néhány méterre fekvő park most úgy néz ki, mint ha egy brazil nyomornegyed lenne. A táborban elsősorban afgán, bangladesi és pakisztáni migránsok laknak. Az olasz lap munkatársai beszéltek egy már régebben ott élő afrikai migránssal, aki azt mesélte, hogy az új lakók miatt elkeseredett, és legszívesebben visszatérne hazájába, ám erre nincs pénze. Egy pakisztáni migráns pedig arra panaszkodott, hogy a többiek folyton meglopják – számol be a Colosseum szépségéhez méltatlan körülményekről a Ripost.


Esküszöm, ha ez még egyszer előfordul, akkor kinyírok valakit” – dühöngött a bevándorló.

Az Il Giornale arra is emlékeztet, hogy a Colle Oppio nevű parkban nem új a migránsok okozta probléma. Két éve ugyanitt afrikai migránsok a bokrokba ráncigáltak egy amerikai turistát, majd megerőszakolták. Az olasz főváros egyes részei valódi migrációs hotspotoknak számítanak. A Roma Termini nevű pályaudvaron például állandóak a rendőrségi razziák, mert többek között az ingyenes internetes hozzáférés miatt délutánonként és esténként a migránsok elárasztják a várótermeket – írja a Ripost.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Százéves italokat mentettek a tengerből

  Százéves italokat mentettek a tengerből

  Elképesztő rakománnyal jött fel a víz felszínére az Ocean X svéd merülőcsoport, akiknek 900 palack nedűt sikerült megmenteniük egy 1917-ben elsüllyedt hajóról.

 • Részegen ügyelt a radiológus

  Részegen ügyelt a radiológus

  Hatalmas lelki bánatában igen erősen felöntött a garatra egy radiológus Oroszországban, a gond ezzel csak az volt, hogy ezt munkaidőben tette.

 • A nap képe: Harci panda

  A nap képe: Harci panda

  Bemutatták a Belgiumban található Pairi Daiza állatkert 3 hónapos pandakölyök ikreit. A képen Bao Di, az ikerpár hím tagja látható, aki nyugodt nővérével ellentétben nagyon aktív, félelmetesen vicsorít a kis csöppség.