EUR: 331,54 Ft
CHF: 303,24 Ft
2019. szeptember 16., hétfő
Edit

Külföld

Csak magát robbantotta fel egy öngyilkos merénylő a Fülöp-szigeteken

Csak magát robbantotta fel egy öngyilkos merénylő vasárnap a Fülöp-szigeteken, miközben egy katonai egységre akart csapást mérni.

A támadó hagyományos női viseletben volt, ám annyira szétszaggatta testét a detonáció, hogy még nem tudni, nő volt-e vagy férfi. Az arca rekonstruálása alapján az előbbi, viszont a keze inkább férfira vall.

A katonáknak gyanús lett a feléjük közeledő merénylő túl domború hasa. Megállásra szólították fel és fedezékbe húzódtak, amikor a támadással próbálkozó felrobbant.

A merényletkísérlet Manilától ezer kilométerre délre, Indanan városában történt. Egyelőre senki sem jelentkezett elkövetőként, de valószínűleg az Iszlám Állam nevű dzsihadista terrorszervezet van a háttérben.

Kapcsolódó Cikkek

 • Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot

  Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot

  Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az “Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves nagygyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap.

 • Erősödnek a V4-ek!

  Erősödnek a V4-ek!

  A visegrádi országok, köztük Magyarország erősödése érezhető az Európai Bizottság összetételének alakulásában – mondta Boros Imre közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

 • Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

  Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

  Bevándorláspárti bosszúállók mindent megtesznek Magyarország ellen az új Európai Parlamentben, és erről szól a hétfői brüsszeli meghallgatás is – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.