EUR: 331,34 Ft
CHF: 302,08 Ft
2019. szeptember 15., vasárnap
Enikő, Melitta

Külföld

Csaknem kilencven migránst tartóztattak fel a La Manche csatornában

Összesen 86, Nagy-Britanniába igyekvő migránst tartóztattak fel a La Manche csatornában – közölte szerdán a PA brit hírügynökség.

A PA szerint ez egynapi rekordot jelent, bár a brit belügyminisztérium még nem erősítette meg ezt az információt.


A tárca annyit közölt, hogy minden szinten szorosan együttműködnek a francia hatóságokkal, hogy “fellépjenek az illegális és veszélyes tevékenységgel szemben”.

A kis csónakokkal útra kelt migránsok azt állították, hogy iráni, afganisztáni és pakisztáni állampolgárok. Mint mondták, az embercsempészbandák azzal ijesztgették őket, hogy Nagy-Britannia tervezett uniós kiválását követően már nem tudnak átkelni a La Manche csatornán.


Január óta mintegy 1500 menedékkérő próbált illegálisan átkelni Nagy-Britanniába a francia partokról – jelentette az AFP francia hírügynökség hatósági adatokra hivatkozva. Ez jelentős növekedés a tavalyi évhez képest, ugyanis 2018-ban 586 illegális bevándorló próbált átkelni a La Manche csatornán.

A brit belügyminisztérium szerint a sűrű hajóforgalom miatt nagyon kockázatos kis csónakokkal átevezni. A tárca hozzátette: két csoportnak sikerült is elérnie a brit partokat, mielőtt elfoghatták volna őket.

Priti Patel brit belügyminiszter és francia hivatali partnere, Christophe Castaner augusztusban megállapodtak, hogy közös intézkedéseket foganatosítanak az embercsempészekkel szemben, valamint az illegális bevándorlók átkelésének megakadályozása végett.

A brit tárca adatai szerint január óta több mint 70 olyan migránst toloncoltak ki más európai országokba, akik kis hajókkal keltek át az Egyesült Királyság területére.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot

  Salvini: a Conte-kormány elárulta Olaszországot

  Békés, demokratikus és forradalmi ellenállásra szólította fel az olaszokat az “Olaszországot eláruló és rabszolgává tevő” új római kormánnyal szemben Matteo Salvini, az ellenzéki Liga vezetője a párt éves nagygyűlésén a lombardiai Pontidában vasárnap.

 • Erősödnek a V4-ek!

  Erősödnek a V4-ek!

  A visegrádi országok, köztük Magyarország erősödése érezhető az Európai Bizottság összetételének alakulásában – mondta Boros Imre közgazdász az M1 aktuális csatornán vasárnap.

 • Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

  Kovács Zoltán: bevándorláspárti bosszúállók támadják Magyarországot

  Bevándorláspárti bosszúállók mindent megtesznek Magyarország ellen az új Európai Parlamentben, és erről szól a hétfői brüsszeli meghallgatás is – mondta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Kossuth Rádió Vasárnapi újság című műsorában.