2019. november 13., szerda
Szilvia

Extra

Csodát tett a szeretet! Összegyűjt Zentének a 700 millió

Hihetetlen összefogás és óriási szív – ez kellett ahhoz, hogy néhány hét alatt sikeresen összegyűljön 700 millió forint az izomsorvadásban szenvedő másfél éves Zente gyógykezelésére. 

„Nagyon-nagyon köszönjük nektek! Még egyszer. Ezerszer. Életünk utolsó pillanatáig! Csodásak vagytok” – posztolta Tóth Krisztina, Zente édesanyja szerda délelőtt. Közölte, sikerült a lehetetlen, az óriási összefogásnak köszönhetően Zente megkaphatja a különleges amerikai génterápiát. A kicsi és szülei valósággal versenyt futottak az idővel, hiszen már csak februárig, a másfél éves fiúcska második születésnapjáig lett volna idejük összegyűjteni a 700 millió forintot az amerikai génterápiára. A kezelést ugyanis csak kétéves korig kaphatják meg a kicsik. Mint ismert, Zente az SMA-1 nevű izomsorvadásos betegséggel küzd, amely halálos kimenetelű. Korábban itthon is kapott gyógykezeléseket – amelyek a magyar társadalombiztosítás által támogatott több száz milliós vakcinákat tartalmaztak –, ám az amerikai génkezelés után meggyógyulhat. Erre kellett a 700 millió forint, amely szerda reggelre gyűlt össze. Az anyuka arról is írt, hogy ezentúl csak az utaljon az alapítvány számlájára, aki segítené Zentét a további rehabilitációban és segédeszköz vásárlásában. Arra is felhívta a figyelmet, hogy több SMA-val élő magyar kisgyerek és felnőtt is szívesen veszi a támogatást.


Zente és kiskutyája, Fruzsi Fotó: Zente SMA 1 baby Facebook

Fruzsi kutya is kerekesszékes
Zentét a mindennapokban szülei és tacskója, Fruzsi támogatják. A kutyus februárban bénult le, azóta ő is, akárcsak kis gazdája, kerekesszékkel közlekedik.

Titokzatos jótevő
Zente édesanyja Sebestyén Balázsék reggeli rádióműsorában árulta el, hogy az utolsó 100 milliót egy titokzatos jótevő utalta át kisfia kezelésére. Az illető szeretett volna inkognitóban maradni, azonban kiderült, hogy ismert emberről van szó.

Kapcsolódó Cikkek